Da, s-au mai facut manarii de genul acesta si se fac in continuare, banuiala mea (doar ca nefondata insa) este ca doamnele de la contabilitate se joaca cu asa ceva la anumite societati si vireaza acel impozit pe venit catre ce ONG doresc ele, adica unde au ceva de castigat.
Se poate face aceasta escrocherie de catre terte persoane? probabil ca da, nu cunosc mecanismul!
ANAF insa nu iti va da infomatii despre ce persoana a facut asta decat daca depui sesizare la Parchet si magistratul cere asta.
Este suficient sa faci o sesizare /adresa sau cum doresti sa ii zici catre ANAF mentionand acolo in scris ca nu ai optat pentru nicio virare de impozit catre ....cutare si cutare, memtionand ca cineva ti-a folosit datele fara drept.
Vor lua in calcul acest lucru si probabil si masuri!
Mă duc luni la ANAF să le spun că nu am optat pentru nicio virare de impozit, dar pe viitor nu mă poate afecta nu?
Nu te poate afecta cu nimic.
In schimb procedezi foarte bine pentru ca ANAF va investiga chestia asta, daca e cum am mai auzit intamplari de genul acesta cei care fac aceste redirectionari fara acordul celui in cauza, fac pentru un numar mare de persoane nu pentru 1-2 persoane, de ce? ca sa fie virata o suma frumoasa catre aceste organizatii Non-profit.
O prostie de lege, ar trebui desfiintata in opinia mea, cine vrea are oricum posibilitatea legala sa faca donatie catre orice ONG si lacas de cult doreste! schema a fost gandita de sus insa, cine stie pentru ce sub-unitati ale statului paralel infiintate si cu statut ong-ist, asta daca imi aduc aminte bine cand un sef de partid a "finantat" astfel structuri ale SeREi in acest mod, deci pentru cine a fost gandita?
Ca o gluma cred ca preafericitul Daniel are o turma de hackeri maicute care tot fac astfel de redirectionari de impozit, ca nu e prima data cand aud de astfel de practici culmea catre lacasuri de cult, care s-au infiintat ca organizatii non-profit. Nu le mai ajunge 'pocaitilor' (n.r. aluzie BOR) se pare, suma din PIB pe care Statul o aloca anual, e cu multe zerouri si e in Euro...de tot recurg la "mila" angajatilor din fel si fel de societati comerciale sau de ce nu bugetari!
Am intuit si am vorbit de un caz pe care eu il cunosc referitor la impozitul retrimis catre un lacas de cult, ca in practica se pot alimenta fel si fel de "societati" prin metaoda asta, este adevarat!
Mulțumesc de răspuns, numai mârlănii pe seama celor amărâți
De aceea e bine sa-i param si aratam cu degetul pe cei care fac astfel de marlanii de cate ori avem ocazia!
Nuu
Atunci foarte probabil ca cineva sa fi facut o mica manareala si sa fi depus in numele tau acesta declaratie.
In teorie pe tine nu te afecteaza ca nu ai platit nimic mai mult, in practica niste bani din impozitul tau s-au dus direct la o biserica ceva... te-a facut un popa la buzunare cum ar fi,
Si au mai zis că în cazul în care nu vor primi niciun răspuns în termen de 30 de zile se consideră că opțiunea e exprimată de către mine urmând să se facă demersurile necesare pentru vederea direcționării sumei
în cazul în care nu vor primi niciun răspuns în termen de 30 de zile...
Daca nu vrei ca banii sa mearga unde s-a optat de cine stie cine, raspunde-le.
O să merg la ANAF să văd care e treaba
Perfect.
Daca scrie acolo, ai optat. Daca nu ti-e clar, mergi si lamureste-te.
Ei doar te informeaza unde se duc banii tai conform optiunii alese.
Eu nici nu știu despre ce opțiune e vorba habar nu am despre asta, nici măcar nu lucrez acum