| AndFoc a întrebat:

Am si eu niste probleme. Am niste vecini stau exact langa mine si aproape in fiecare zi dau muzica la maxim, de obicei incep in jurul orei 9 dimineata si o tin pana pe la 4-5 chiar si mai tarziu straight face si pe mine ma deranjeaza pentru ca eu dorm dupa-amiaza si nu ma pot odihni in liniste. Si alta promba ar mai fi ca ar o gramada de caini si se intampla sa ii lase in strada nesupraveghiati si erau sa ma muste de cateva ori, noroc de o alta vecina ca a aruncat cu niste pietre ca altfel.. Asa si ultima problema ar fi ca la ei e o mizerie de nedescris in curte ca in case nu stiu sincer e si asta e un motiv care sa ma supere pentru ca e un focar de infectii acolo iar eu stau gard in grad cu ei si imi mai arunca si obiecte peste gard cum ar fi : mingi, incaltaminte, jucarii. Azi de dimineata am cautat si am gasit ceva in Legea 61, articolul 3. Constituie contravenţie săvârşirea oricăreia dintre următoarele fapte : 17) lăsarea în libertate ori fără supraveghere a animalelor care pot prezenta pericol pentru persoane sau bunuri; si 26) tulburarea liniştii locatarilor între orele 22, 00-8,00 şi 13, 00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuinţele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinaţia de locuinţe ori situat în imediata vecinătate a acestora;
Si nu stiu ce sa fac ca m`am saturat. Va rog. Un sfat ceva puppy dog eyes.

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pentru că încalcă mai multe legi, ai putea chema poliţia fără nicio problemă, de preferat când au şi muzica la maxim.

Lege nr. 61/1991 (republicata 2011), pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice

Art. 1. - Pentru asigurarea climatului de ordine si liniste publica necesar desfasurarii normale a activitatii economice si social-culturale si promovarea unor relatii civilizate in viata cotidiana, cetatenii sunt obligati sa aiba un comportament civic, moral si responsabil, in spiritul legilor tarii si al normelor de convietuire sociala.

1 răspuns:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca nu merge o rezolvare amiabila ai putea reclama la politie, pentru contraventiile de tulburare a linistii publice, pe langa cele indicate de tine mai sunt doua, uita-te in L.61/1991, republicata in 2011. Numai bine!