| danydanydany a întrebat:

am si eu o intrebare.
nu stiu in ce masura ma puteti ajuta dar o sa va spun despre ce este vorba straight face.
Acum 3 saptamani din nefericire am fost implicat intr-un scandal straight face, in timpul altercatiei cineva a scos un cutit si ma taiat de doua ori crying.
chiar in acea seara am avut nevoie de interventie chirurgicala de urgenta si am fost operat straight face.
Agresorul a fost retinut pe o perioada de 29 de zile pentru "tentativa de omor" straight face
saptamana viitoare este procesul.
Pana atunci am la dispozitie timp sa ma gandesc daca am pretentii de la agresor sau nu(financiare) straight face
chiar nu stiu ce sa fac straight face
daca eu am ceva pretentii financiare agresoru este obligat sa imi plateasca daunele sau dat fiind faptul ca va face inchisoare se poate substrage de la asa ceva?
Va multumesc!
si va spun sincer ca nu imi face placere sa va intreb despre asa ceva dar in viata primesti si ce nu iti dorestisad

5 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Agresorul va fi obligat, prin hotararea judecatoreasca, sa plateasca daune materiale(costul spitalizarii), de asemenea si tie salariul de care ai fost lipsit, daca este cazul si daune morale, acestea numai daca tu le ceri. Faptul daca le va putea plati ori nu este o alta problema, tu poti mai bine aprecia asta, in functie de situatia materiala a celui in cauza. Sanatate si numai bine!

| EugeNNio a răspuns:

Pai si ai pretentii financiare? Nu sunt avocat dar cred ca tipul o sa faca oricum inchisoare chiar daca o sa-ti plateasca daunele, asa ca cred ca nu o sa plateasca.

| figaro a răspuns:

Hai sa iti spun eu ceva...din experienta proprie:
Acus un an(aproape mai putin) cumnatul meu a dat peste cateva persoane gen, care pana la urma lau omort, chiar dupa 1 saptamana dupa ce si-a botezat fiica.
Deci si prin urmare... vrei sa lasi un asemenea animal in viata ca sa distruga alte vieti? Desigur toti avem dreptul la libertate,el nu si-o merita!
Daunele morele pe care le ceri tu de la el este obligat sa ti le dea,daca nu are bani sa iti dea, statul ai vinde din lucrurile pe care le detine pentru ati plati tie dauna morala, daca are sub 18 ani or sa ti le plateasca parinti, daca are peste 18 ani si nu are nimica trecut pe numele lui este obligat sa lucre in puscarie pentru ati plati tie pagubele, daca refuza si asa il poti da in judecata dupa ce iese de la mititica.Acel agresor va primi in jur de 6-8 ani(daca are un avocat bun)si va iesi in jur de 3-4 ani(pe buna purtare daca este caul)Daca a mai facut puscarie pana acu, ii se adauga coata la sentinta(adica daca a avut inainte de facut 10 ani de puscarie si a iesit dupa 5 pentru buna purtare acum ii se va adauga si acei 5 ani ramasi)
Viata e mai presus de toate! Cius.

| bkb300 a răspuns:

Cam grea intrebare sper sa te simiti mai bine mai ales dupa ce ai patit. stiu ca nu prea am ce spune deoarece numi gasesc cuvinetele da iti urezm mult noroc in continuare.

| alina17ilinca a răspuns:

In primul rand trebuie sa ceri ca persona in cauza sa faca puscarie, in asa mod platind pentru tentativa de omor. Nu sint sigura, dar 80 la suta pot sa spun ca infractoru trebuie sa si plateasca daunele daca ceri pe linga faptul ca va face puscarie. bafta