| Achimut_Aki_1993 a întrebat:

Buna TPU am tot avut un conflict cu un baiat de etnie roma astazi a venit fratele sau si mi-a dat pumni in ceafa si m-a sugrumat am avut asupra mea un cutit(kater mai exact) si l-am scos si i-am spus sa ma lase in pace si cica a sunat la politie(ceea ce nu prea cred!), ps am uitat sa mentionez ca mai era cu inca cineva de ~18 ani, daca ar fi sa vina politia de adevarat as fi acuzat sau ar fi catalogat ca legitima aparare!?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Precis nu a sunat la politie.
In orice caz ai fost in legitima aparare si n-ai pati nimic, chiar daca ar face plangere penala pentru amenintare.
De altfel si tu ai putea face plangere penala pentru lovire sau alte violente, citez:
"Art.193. Lovirea sau alte violenţe  
  (1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
  (2) Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate."  

1 răspuns:
| ANONYMBOSS293 a răspuns:

Cred ca legitima aparare, tu stii mai bine cum sa petrecut actiunea.