| EmilTraian95 a întrebat:

am vrut sa imi iau un electrosoc pentru autoaparare de pe.un site de specialitate si sctia ca nu am nevoie de permis de port arma doar sa fiu major, conditie care de altfel o indeplinesc. Intrebarea e : pot purta acest obiect cu mine aco unde ma simt amenintat fara sa raspund in fata legii pentru posesia si eblventuala lui folosire?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Conform Codului penal, citez:
"ART.372. Portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase
  (1) Fapta de a purta fără drept, la adunări publice, manifestări cultural-sportive, în locuri special amenajate şi autorizate pentru distracţie ori agrement sau în mijloace de transport în comun:
  a) cuţitul, pumnalul, boxul sau alte asemenea obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, înţepare sau lovire;
  b) arme neletale care nu sunt supuse autorizării ori dispozitive pentru şocuri electrice;
  c) substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.
  (2) Folosirea, fără drept, la adunări publice, manifestări cultural-sportive, în locuri de distracţie ori agrement sau în mijloace de transport în comun a obiectelor sau substanţelor prevăzute în alin. (1) se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.
  (3) Portul, fără drept, al obiectelor sau substanţelor prevăzute în alin. (1) în sediul autorităţilor publice, instituţiilor publice sau al altor persoane juridice de interes public ori în spaţiile rezervate desfăşurării procesului electoral se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă."
Observi ca se pot detine astfel de obiecte dar nu se pot purta di nici folosi fara drept, mai ales in locurile si la evenimentele expres prevazute de prevederile citate.

| EmilTraian95 explică (pentru Ioandelasal):

Eu vreau sa merg intr-un oras in care ma simt amenintat de anumite persoane, exista vreo sansa sa nu fiu pedepsit daca sunt atacat si-l folosesc?

| banks02 a răspuns (pentru EmilTraian95):

Da

| Ioandelasal a răspuns (pentru EmilTraian95):

Da, exista, dar numai daca esti in legitima aparare.

7 răspunsuri:
| maradi3 a răspuns:

"conditie CARE de altfel o indeplinesc"! Cu gramatica asta sa nu-ti fie frica de nimeni, n-ai nevoie de alte arme!

| EmilTraian95 explică (pentru maradi3):

Ştii chiar ador persoanele de genul tău pentru care gramatica e mult mai importantă decât rezolvarea problemei în sine, vai daca România ar fi plină de oameni ca tine am fi un popor în care toţi se urasc şi se înjură dar măcar o îşi bagă daravela unul în celălalt corect gramatical în pana mea...

| maradi3 a răspuns (pentru EmilTraian95):

Pai daca iti faci rost de-o arma, cum ar suna sa-i zici eventualei victime" Stai k trag ...decat un glont!?" laughing S-ar prabusi ala jos si-ar muri de ras fara sa mai fi nevoit sa consumi un cartus! Avantaj tu, agramatule!

| KaterinaРомановский a răspuns:

Eu am intrebat acelasi lucru pe un politist. Mi-a zis ca am voie doar spray, electrosocul e ilegal. Totusi, eu mi-am achizitionat unul, pana acum nu am avut nici o problema. Cel mai bine sa intrebi si tu la Poilitie si vezi ce raspuns primesti.