Pot exista urmari, depinde de ce vor face politistii, respectiv pot fi 3 situatii:
1.Nu vor face proces-verbal de contraventie si nu vor da nici o sanctiune.
2.Nu vor face p.-v.c. si vor spune ca ti-au dat avertisment, pentru aceasta sanctiune nu este nevoie de incheierea unui p.-v.c.
3.Vor incheia un p.-v.c. si te vor sanctiona cu amenda iar acesta iti va fi trimis la adresa de domiciliu.
Acuma eu numai stiu ca sunt mai batran asa, dar carnetul de elev contine date precum CNP-ul? daca nu, nu iti trimite nicio amenda.
Daca da sunt sanse sa iti dea amenda sau nu, dar nu stiu nici asa pe ce temei ar trimite amenda daca nu ti-a dat un proces verbal sa fie semnat, adica dam asa amenzi de la distanta desi omul e in fata ta? mi se pare aberant si neconstitutional.
eu zic ca nu iti vine nicio amenda, dar timpul decide.
Amenzile de rovignieta cum vin prin posta fara proces verbal semnat?
unde scrie in constitutie ca e nevoie de proces verbal semnat ca sa fie valida amenda?
Pentru ca undeva in sistem exista numele, prenumele CNP-ul proprietarului masinii.
Daca iti scrie militianul numele si prenumele de pe carnetul de note si nu are cnp-ul nu are cum, daca are si cnp si eu ma insel atunci da ar putea sa dea amenda. De ce am zis ca nu e corect, pentru ca normal ar fi ca atunci cand este fata in fata cu tine sa ti se aduca la cunostinta pentru ce te amendeaza. Asta cu amenzile de rovinieta daca ne-am pune mai multi si i-am da in judecata pe cei de la CNADNR si am demonstra ca nu e normal sa primesti o amenda doar pentru ca o camera te inregistreaza de sus, stii ce ar face ei? ar face presiuni in Parlament sa fie cum era in trecut si anume cand te oprea politistul el te verifica la acte si rovinieta. asta mi se pare cel mai corect nu sa imi dea unul de pe stalp amenda ci cel care ma opreste si verifica.
Cred ca si asta cu rovinieta este tot castigul cuiva se folosesc de o hiba legislativa ca sa aduca bani la bugetul de stat, pentru ca un politist poate opri sa verifice 100 de masini pe zi sa zicem, cate masini poate verifica o camera pe zi? mii de masini, e vorba ca e foarte rentabil sa dai amenzi pe banda rulanta.
Am citit cel mai romanesc, pur romanesc, raspuns.
Practic tu ce zici e sa ne revoltam ca ii prinde pe toti care sunt in ilegalitate si nu doar pe unii. Ce tampenie.
Practic tu nu ai nicio treaba cu realitatea, sunt multi care au vandut masinile si nu au stiut sa mentioneze pe spatele certificatului de inmatriculare la rubrica "instrainat catre..." (ca nu toti sunt samsari ordinari care cu asta se ocupa), cel care a luat masina l-a durut in paispe nu a inmatriculat masina pe numele lui, si fostilor proprietari le vin amenzile pentru rovinieta si in ziua de azi, ca cel care a cumparat masina este un cocalar care nu vrea sa dea 130 de lei pe an pe o rovinieta; din cauza asta politistul ar trebui sa fie cel care iti cere rovinieta cand te trage pe dreapta si nu camera sa te amendeze.
Ma doare in bascheti pe mine, ca eu sunt cu toate la zi, eu platesc casco dinainte sa ai tu permis! Eu sunt cu corectitudinea iar corectitudinea promovata de amenzile date de pe stalp nu e una in ton cu moralitatea in societate, e un abuz atata timp cat nu se realizeaza legislativ asigurarea ca cel care are nesimtirea sa nu plateasca rovinieta este chiar propriatarul masinii din certificat! Daca se va putea face ceva in acest sens si astfel ar fi amendati doar uitucii si cei care sunt nesimtiti da sunt total de acord cu amezile...dar atata timp cat altul merge cu o masina si nu si-a trecut-o pe numele lui (si nici politia nu are cum sa verifice daca nu e mentionat pe certificat la rubrica instrainat catre) atunci nu este corect ca unul sa mearga cu masina bine mersi si altul sa incaseze amenda.
Sper ca m-am facut inteles domnule cu nume de trol spune mult nicknameul dumitale, gogupatent
Chiar nu are sens ce spui. Pentru 0.5% din cazurile celor care iau amenda cum ai zis tu inseamna sa lasam altii 20% sa zburde fara rovignieta? Hai ca e buna asta.
In primul rand cei care vand masina si primesc amenzi e vina lor ca nu fac procedura corect si complet. Si 2, in cazul lor amenzile se pot contesta.