Exista un singur cod penal, tu ai formulat in asa fel incat parca codul penal e de mai multe feluri, revenind la ceea ce ai spus probabil daca nu dai cuiva cu forta sa bea si el accepta de buna voie e problema fiecaruia ce face.
Problema e ca aceea femeie le spune celorlalte femei:Beți și o sa slăbiți, și ma gândeam ca dacă femeile acelea se îmbolnăvesc.
Daca se imbolnavesc cam este problema lor ca nu le-a obligat nimeni, dar cred ca se poate face ceva totusi in aceasta privinta si anume daca aceasta este data in judecata, atunci se vor lua ceva masuri impotriva ei.
Dar oricum cine sanatos la cap se ia dupa astfel de vraci?
Dacă îi recomanzi cuiva să se arunce în râu și el o face, o să fii pedepsit de lege pentru asta?
Nu ai voie sa produci si sa vinzi de capul tau, trebuie sa ai o firma, firma sa respecte anumite legi etc
Știu, eu am spus dar doamna aceea susține cu tărie ca e ok ce recomanda ea?♀️
Se poate intâmpla ceva similar cum s-a întâmplat în scandalul cu produsele PlushBio.
https://focuspress.ro/......de-tinere/
Infracțiunea se cheamă "ucidere din culpă" și poți fi pedepsit pentru ea. Conform Codului Penal, articolul 192, citez:
"(1)Uciderea din culpa a unei persoane se pedepseste cu inchisoarea de la unu la 5 ani.
(2)Uciderea din culpa ca urmare a nerespectarii dispozitiilor legale ori a masurilor de prevedere pentru exercitiul unei profesii sau meserii ori pentru efectuarea unei anumite activitati se pedepseste cu inchisoarea de la 2 la 7 ani. Cand incalcarea dispozitiilor legale ori a masurilor de prevedere constituie prin ea insasi o infractiune se aplica regulile privind concursul de infractiuni.
(3)Daca prin fapta savarsita s-a cauzat moartea a doua sau mai multor persoane, limitele speciale ale pedepsei prevazute in alin. (1) si alin. (2) se majoreaza cu jumatate."