Depinde de ce categorie vrei, scoala de conducere se poate incepe cu 3 luni inainte de implinirea varstei minime pentru categoria pe care o vrei, daca vrei categoria B de la 17 ani si 9 luni.
Conform art.20 din OUG 195/2002 (Codul rutier), rep. in 2006, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"(4) Vârsta minimă pentru obţinerea permisului de conducere este de:
a) 16 ani împliniţi, pentru categoriile de vehicule AM, A1 şi B1;
b) 18 ani împliniţi, pentru categoriile de vehicule A2, B, BE, C1, C1E şi Tr;
c)20 de ani împliniţi, dacă persoana are o experienţă de cel puţin 2 ani de conducere a motocicletelor din categoria A2, sau 24 de ani împliniţi, pentru motocicletele din categoria A;
d) 21 de ani pentru categoriile de vehicule C, CE, D1 şi D1E, precum şi pentru triciclurile cu motor din categoria A;
e) 24 de ani pentru categoriile de vehicule D, DE, Tb şi Tv."
Pentru gategoria B de la ce varsta pot incepe sa fac orele de condus?
Tu chiar nu mi-ai citit raspunsul? Chiar in prima fraza spuneam ca "daca vrei categoria B de la 17 ani si 9 luni."
De la 17 ani si 9 luni poti incepe scoala de soferi, si poti face orele de conducere.
Examenele le poti da numai dupa ce ai implinit 18 ani.
Cand te inscrii la scoala. Si eu urmeaza sa ma inscriu si ma pot inscrie cu 2 luni inainte sa implinesc 18 ani. Doar atunci faci legislatie si orele de condus.
Deci de la 17 ani si 9-10 luni. Sau poti incepe sa conduci pe campii sau pe drumuri forestiere de cand vrea muschii tai ca si mie de la 9 ani ) Bafta