M-as mira sa poti invata toate legile, probabil si in R.Moldova sunt multe, aproape ca in Romania. Am lucrat juridic cca 40 de ani si tot nu am izbutit sa le cunosc pe toate, invatam doar prevederile de care aveam nevoie.
Si in R.Moldova exista codurile de legi (civil, procedura civila, penal, procedura penala, etc), care contin sute sau mii de articole fiecare.
In orice caz banuiesc ca si acolo sunt publicate legile, la fel sunt si culegeri de legi pe domenii, precis le gasesti in bibliotecile mai mari sau la librarie. De asemenea ar trebui sa fie si pe diferite site-uri de internet si pe site-rile oficiale ale ministerelor si organelor centrale, in functie de domeniul de aplicare.
Ar mai trebui sa existe macar un portal legislativ, cu intreaga legislatie a R.Moldova.
Iti multumesc mult de un raspuns de juridic.Da, ai dreptate, nu poti sa le stii pe toate, asa mai importante din Constituție, restul le afli cand ai nevoie...Multumesc mult, eu doar sunt curios cum funcționează asta si interesat de a cunoaste
Daca esti din R Moldova,tu stii toate legile de acolo de la tine? Pun pariu ca nu le stii,si nimeni nu le stie pe toate.
Afla la tine in RM unde sunt scrise si unde ar putea fi citite,apoi cam asa se practica mai in toate tarile.
Da, sunt carti cu legi, cel mai indicat ar fi sa intrebi un avocat sau un notar, poate aia stiu mai bine, mai ales, ei cu aia se ocupa cu legi zi de zi.
Poate sunt carti pe la ceva biblioteci de astea mari.Ca idee la ce ai nevoie tu sa cunosti legile din alta tara si mai ales pe toate? Unde pui ca vrei sa si le inveti pe toate no sa reusesti.
Pentru tara in care sunt, pentru alta nu ma intereseaza
Inca ceva ce am omis, o tara are legi nationale, dar are si legi locale asa ca ce sa zic spor la invatat
Depinde de tara.
Cel mai usor imi pare prin aplicatii, pentru Romania exista https://lege5.ro/. Problema e ca trebuie sa stii limba ca nici o tara nu isi traduce legile in alte limbi decat alea oficiale.
În Romania noi avem ceva ce se numește Constituție, care cuprinde totalitatea legilor unei țări.
Aceasta se gaseste foarte usor pe google, pur si simplu tastând cuvântul Constituție.
Este di la noi constituția țării, asta are orice tara cred..., dar aici sunt ( in constituția noastra) doar pana la vreo 15 capitole mai importante...da e greu si nu-i posibil sa le stii pe toate. apropo mersi!
WayhaughtK întreabă: