| iubitha15 a întrebat:

Bună TPU!
Deci..Am 17 ani el 21 îl iubesc foarte mult ne înțelegem foarte bine. Mama nu e de acord cu el. Iar acum 6 luni am vb prin msj tot felul de prostii ( pentru ca primisem o provocare) și mama le-a citit a vrut sa îl bage la corupție de minori dar pana la urma sa liniștit. Vreau sa știu dacă la 18 vreau sa plec la mare oriunde cu el mama mai poate face ceva având acele mesaje? Acum nu vreau sa începeți ca vai ce îi faci sau ceva de genul. Mama e o fire foarte rece. Ea e profesoara..niciodată nu i-a pasat de școala mea..pana anul acesta nu am avut media anuala sub 9, 5 pot dovedi...dar anul acesta am avut probleme la limba romana deoarece mama s-a dus la director el fiind profesorul de romana dar ea nu știa și a început sa îl înjure pe profesorul de romana și de aceea el a avut pica pe mine pe primul am rezolvat media cu 5 dar sem 2 am avut media 4 ăsta e...dar în rest am avut medii de 8, 9, 10. Tata e de acord. El a fost preot. Mama îmi zice ca prietenul meu e țigan.dar nu e.dar ea vrea sa mă mărite chiar cu uniți gândul care are bani ea vede doar banii eu nu pot fii așa. În fine deci pot pleca cu el? Va pățit ceva dacă mama va veni cu acele mesaje la politie plus va mintii în acea declarație? Help me! Mulțumesc anticipat!

Răspuns Câştigător
| Xpressurself a răspuns:

Poti sa mergi si acum la mare. spune-i insa mamei tale unde mergi si cu cine. e mai bine sa stie unde esti si cand vii acasa, sa mai discuti cu ea prin telefon. daca continui sa ii spui mamei tale ce gandesti si ce faci va incepe sa se obisnuiasca si sa accepte situatia mai usor pentru ca vede ca esti sincera. daca ascunzi si o minti faci mai rau. risti sa pierzi prietenia ta cu mama, sau ce-a mai ramas.
ea te-a santajat putin cu amenintari insa nu o va face. o facea pana acum daca era sa o faca. in plus la 17 ani politia nu se mai baga pentru ca niste mesaje sunt niste mesaje. apoi nu te poate opri politia sa fii prietena cu un baiat de 21 de ani. foloseste prezervativul ca sa fii linistita si du-te sa te distrezi.

4 răspunsuri:
| SkyPilot a răspuns:

Cat timp tu ai fost de acord cu ceea ce s-a intamplat (mesajele), baiatul nu are ce sa pateasca. Numai daca tu declari ceva impotriva lui poate pati ceva. Partea amuzanta este ca mama ta poate pati daca are mesajele fara acordul tau happy
Dupa 18 ani esti majora, pana atunci te poate aduce inapoi cu politia. Dar lui nu au ce sa ii faca.

| Mayar a răspuns:

Doamne, sotie de preot si asa materialista!
Nu, nu iti poate face nimic. Daca ai peste 18, esti majora deja.

| Neo12 a răspuns:

Bună!
Având în vedere că ai peste 16 ani și ești de acord cu ce se întâmplă.ea nu are ce să facă. Dacă ea este prinsă că a mințit, poate face pușcărie. Eu zic să stea mai bine potolită.
Iar dacă tu mergi la mare cu el și ai 18 ani..atunci chiar nu mai are ce să facă.
Ai grijă și tu în ceea ce-l privește pe prietenul tău și ce vrea de la tine. Poate maică-ta a observat asta și de asta vrea să vă despartă și găsește motive din astea.
Sper că te-am ajutat.
O zi plăcută!

| 116111 TelefonulCopilului a răspuns:

Buna,

Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam sa-ti fie mai bine.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Telekom, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro

Asteptam sa te ajutam!