| millar a întrebat:

eu locuiesc la tara si am doi vecini care, umbla cu 2-3 caini dupa ei uneori chiar merg impreuna, si sunt mereu pe drum, exista o modalitate legala prin care ii pot obliga? Gen sa depun o plangere
Astazi au atacat pisicuta unei vecine, si mereu daca sunt mai multi se dau dupa tine, eu am caini dati drumu in curte si mi-e frica oarecum si pentru siguranta lor se dau uni la alti si poate isi apuca labaele sau se musca printre gard
Nu este prima oara cand ataca un animal si i.am rugat de foarte multe ori sa ii tina in gospodaria lor. Acum ce naiba sa imi fie frica si sa mai imi las pisica afara ca o atacasa?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

La ducerea cainilor pe strada:
-Daca sunt caini din rasele socotite periculoase sau caini agresivi acestia trebuie tinuti in lesa si sa poarte botnita.
-Restul cainilor trebuie tinuti in lesa.
Vecinii sau alte persoane din localitate, care au fost deranjati de cainii respectivi, pot face plangere la politie si proprietarii cainilor pot fi amendati. De asemenea pot fi dati in judecata, pe cale civila, pentru lipsa pazei animalelor, daca acestea au produs pagube.

0 răspunsuri: