Daca chiar respectivii savarseau vreo infractiune impotriva firmei atunci puteai fi sanctionata disciplinar de firma iar cadrul urmaririi penale impotriva lor ascultata ca martor.
Cred ca trebuie sa platesc si o suma de bani firmei, oare cat e?
De ce sa platesti tu? Ai furat tu ceva?
Nu, dar le-am permis accesul in zona unde ei nu aveau acces
Nu va trebui sa platesti nimic firmei, din ce-ai spus nu s-a furat nimic, asa ca firma nu a avut nici o paguba.
Si raspunderea disciplinara nu presupune si o raspundere materiala, daca nu exista paguba.
Facand asta vinovat va fi secretara pentru ca trebuia sa legitimeze persoanele si sa le dea card de acces
Art. 72 alin. (2) din Legea nr. 123/2006 prevede ca "abaterea disciplinara" este o fapta în legătură cu munca și care consta într-o acțiune săvârșită cu vinovăție
Art. 248 [sancțiuni]
Reducerea salariului de baza și întocmirea unui dosar penal
Eu va recomand, draga duduie, sa consultați un avocat cât mai repede cu putință. Secretara sigur a raportat superiorului, iar acum au început demersurile legale.
Dacă doriți, va pot reprezenta în instanta. Am câteva cazuri asemănătoare pe rol.
Cu stima și respect
Avocat dr. Rodica Pascalopol
Ma scuzati, doamna "duduie", dar de la Avocat dr. Rodica Pascalopol pana la numele userului de pe care comentati, e cale lunga. Va rog frumos sa nu ma jigniti si daca nu aveti un raspuns pertinent, sa nu mai lasati niciunul.
Drobota_Paraschiv_1999 întreabă: