| lixu16 a întrebat:

Buna TPU.
In anul 2008am achizitionat un scuter pe care l-am inscris la primarie. Apoi dupa cateva saptamani l-am vandut. Dupa ce l-am avandut nu l-am mai scos de la primarie de pe numele meu.
Ce vreau sa va intreb este daca se plate impozit pentru el? Ede 49 de cm 3.
Acum am cautat si am gasit doar hartia de inmatriculare la primarie a scuterului. Nu mai am nici copie de contract vanzarre cumpare.

5 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Cere de la cumparator sa-ti dea o copie a contractului de vanzare-cumparare.
Conform Codului fiscal pentru scutere se plateste impozit anual de 8 lei, care poate fi marit prin hotarare a Consiliului local cu pana la 20%, deci maximul ar fi de 9, 60 lei.

| panther2007 a răspuns:

Din pacate pentru tine esti obligat sa platesti taxele.
Cand ai vandut scuterul trebuia sa radiezi scuterul de pe numele tau, lucru ce tu nu l-ai facut

| lixu16 explică (pentru panther2007):

Am intales. si de unde aflu cat am de plata? ca acasa nu mi-a venit nici o hartie nimic, Am platit impozitul pe casa si nu mi-a spus ca mai am si alte taxe.

| panther2007 a răspuns (pentru lixu16):

Te duci la un ghiseu unde trebuie sa platesti impozitul si intrebi daca ai de platit ceva pe respectivul scuter

| Radu_Bogdan_Ionut_1990 a răspuns:

Fa rost de acel contract de vanzare-cumparare, in baza caruia vei putea sa il scoti de la tine, de la taxe. altfel, platesti taxele tu, toata viata.