| stefaniaaa2355 a întrebat:

Buna, TPU.
In seara asta m-a urmarit un drogat, am inceput sa fug pentru ca am vazut ca era mereu in spatele meu si am incercat sa il pierd printre blocuri, la un moment dat l-am vazut in fata mea si i-am dat cu o piatra in cap si cu ce am putut, acesta a ramas pe jos. Chiar daca nu m-a atins si nu o dat acel barbat in mine, eu pot sa raspund penal?

5 răspunsuri:
| Andreimihaitaureete a răspuns:

Buna, offf cred ca te baga la autoaparare,... bagi si tu ca te o agresat idkk daca suna cineva, si strgg intrebare dp TPU... ca e jalee

| StoicAnalysis a răspuns:

Discutabil. Daca nu te stie si nu au fost camere de luat vederi prin zona, atunci poti sa stai lnistita. Nu te cauta nimeni din moment ce victima nu are amprentele tale pe ea.
Daca cumva se ajunge la tine... atunci te descurci tu. Nu vreau sa dau sfaturi unui posibil agresor ( fara suparare ).

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Da, poti raspunde penal, in functie de urmarile agresiunii asupra respectivului, cel putin pentru infractiunea de lovire sau alte violente, daca nu este o infractiune mai grava.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dacă n-a murit, nu! El nu o să pățească nimic că nu era conștient de faptele lui în acel moment, oricum nu voia să te violeze, era doar spart.

| Violleta2022 a răspuns:

Sigur ca poti raspunde penal, mai ales daca l-ai ranit grav sau l-ai omorat.

Vin totusi si te intreb, daca nu te-a atacat, tu de ce l-ai lovit?
Poate avea drum in aceeasi directie cu tine... si nu intentiona sa-ti faca nimic.