| Madutzza98 a întrebat:

Bună TPU, lucrez intr-o fabrica de 1 luna si o saptamana si azi nu m.am simtit bine si m.am invoit am fost la doctor si mi.am scos concediu medical. Intrebarea mea este : o să mi se plătească concediul medical chiar dacă am doar o luna de cand sunt angajată?

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Da, o sa se plateasca, pentru concediul medical conditia este sa ai cel putin 1 luna lucrata, conform OUG 158/2005, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"ART.2.(1) Concediile medicale şi indemnizaţiile de asigurãri sociale de sãnãtate, la care au dreptul asiguraţii, în condiţiile prezentei ordonanţe de urgenţã, sunt:
a) concedii medicale şi indemnizaţii pentru incapacitate temporarã de muncã, cauzatã de boli obişnuite sau de accidente în afara muncii;
ART.7.Stagiul minim de cotizare pentru acordarea drepturilor prevãzute la art. 2 alin. (1) lit. a)-d) este de o lunã realizatã în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordã concediul medical."

4 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| tintareco a răspuns:

Sigur,ai indeplintă condiţia stagiului minim de cotizare de o lună, atâta timp cît nu sînt motive de respingere a certificatului medical, plata lui este obligatorie. Daca nu reuşiţi să vă lămuriţi pe cale amiabilă, mergeţi către ITM sau chiar Casa de sănătate.

| BeSmart17 a răspuns:

Concediul medical se plateste dar sa ii spui sefei/sefului tau ca mai vrei sa lucrezi acolo

| eminescuhipiot a răspuns:

Da, se va plati, insa nu le va pica bine angajatorilor.