| 000000643682 a întrebat:

Mi-am făcut buletinul pe 25 Mai și mâine pe 10 trebuie sa merg personal sa-l iau. Orașul in care - am făcut e la 40 km distanță de mine, iar familia mea e la 5-10 km, când am fost sa fac buletinul am întrebat dacă poate vreo ruda de ale mele sa meargă sa îl ia fiind mai aproape, pentru ca cineva mi-a zis ca dau semnătura și poate veni altcineva sa îl ia, dar acea doamnă de acolo mi-a răspuns cu o privire urâta ca nu se poate și ca trebuie sa vin eu personal. Este adevărat? Exista o lege care sa dovedească ca trebuie sa mergem personal după el? Pentru ca mai sunt și cazuri in care nu te poți plimba, după programul lor in alte orașe. La 14 ani când l-am făcut, l-a luat Mătușa-mea, acum de ce nu se mai poate? PS: am 18 ani
Mulțumesc.

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Da, este adevarat ce ti s-a spus si exista prevederi legale in acest sens OUG nr.97/2005 si Normele metodologice de aplicare.
Daca nu mergi personal CI poate fi ridicata si de alta persoana dar numai cu procura speciala autentificata de un notar public.

2 răspunsuri:
| Yukidaruma a răspuns:

La 14 ani erai minor, motiv raspundeau altii de tine. Acum nu mai este cazul si trebuie sa mergi sa-l iei personal pentru ca asa este procedura la ei.
Succes!