| aurelgabriel a întrebat:

Buna TPU!
Miercuri am fost convocat la birou la muncă, vor să mă dea afara.Sunt sigur 99%. Daca nu semnez lichidarea pot sa îmi iau concediu medical?
Va rog un răspuns.
Dau FUNDA!

7 răspunsuri:
| SharpEagle a răspuns:

Nu te pot da afara pur si simplu. Trebuie sa o faca fie disciplinar (dar asta presupune o comisie interna, un interval de timp, notificari catre tine, un raport care sa contina ce lege sau ce punct de regulamentul intern sau contract ai incalcat - oricum, astea pot fi contestate in justitie) fie prin desfiintarea postului. Orice ar fi, trebuie sa existe un preaviz. Chiar si salarii compensatorii, scoatere in somaj, chiar si tehnic.
Dar daca te forteaza sa-ti semnezi demisia, nu esti obligat sa o faci. Spune-le "dati-ma afara legal si compensati pierderile mele".
Da, poti sa-ti iei si concediu medical.

| aurelgabriel explică (pentru SharpEagle):

Exista un asemenea raport scris, l-am primit pentru a mă prezenta miercuri la comisie.Precizez că sunt angajat la compania respectiva de 2 ani și 3 luni. Aici mai am o întrebare în plus, se poate obține și preaviz?

| SharpEagle a răspuns (pentru aurelgabriel):

Legat de preaviz, nu mai e cazul. Poti contesta decizia in instanta.
Dar incetarea contractului are loc de la momentul emiterii deciziei, daca decizia prevede asta. Ar putea sa prevada si sanctiuni, dar totusi continuarea colaborarii.

| SharpEagle a răspuns:

De curiozitate, ce ti s-a imputat? Care-s motivele?

| aurelgabriel explică (pentru SharpEagle):

Legat de producție pentru că am găsit două componente fisurate și am lăsat etichetele pe masa la calitate înainte de terminarea programului de munca.Mai erau 2-3 minute, însă eu am scanat deja cantitatea și am compensat acele două componente minus. Daca le trimitean cu defecte iar nu era bine că nu aș fi fost atent.

| SharpEagle a răspuns (pentru aurelgabriel):

Nu stiu cat de grav e sau nu, relativ la ce faceti voi acolo, dar mi se pare cumva nod in papura. Adica, nu e un motiv de dat afara (cred).
Probabil ca te vaneaza de mai demult, ai tensiuni sau conflicte acolo, poate ca esti delasator, ai des intarziere, iesi des la tigare si-o lalai, chesti din astea. Sau pur si simplu nu-i place unuia din management de fata ta, de tine si te vrea out.
Ca idee, ai dreptul legal sa mergi cu un avocat la discutia cu ei.