Nu este adevarat si vanzatoarea nu are dreptate.
Este interzisa doar vanzarea de bauturi alcoolice, fapta de a vinde alcool minorilor constituind contraventie, conform L.61/1991, rep. in 2014, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"ART.2.
Constituie contravenţie săvârşirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni:
23^1) comercializarea sau oferirea cu titlu gratuit a băuturilor alcoolice către minori de către unităţile autorizate să comercializeze băuturile alcoolice;"
Multumesc! As putea de asemenea intreba ce este considerat, prin lege, bautura alcoolica? Eu stiu ca este considerat orice cu mai mult de 0, 5% alcool, iar pe site-ul celor de la Bundaberg scrie ca berea lor fara alcool are mai putin de 0, 2%.
Apropo, uneori nu inteleg bine legile, in legea citata de dvs. ce inseamna "cu titlu gratuit"? Va multumesc!
1.Nu stiu concentratia de alcool de la care o bautura este considerata alcoolica, nu m-a interesat problema, de altfel nici eu nu mai consum bauturi alcoolice de peste 25 de ani.
2.Cu titlu gratuit inseamna exact ce scrie, respectiv pe care o primesti fara sa platesti, indiferent de motiv.
anonim_4396 întreabă: