| MirunaAnastasiu a întrebat:

Buna TPU, pot reclama un patron la ITM pentru neplata unei zile de lucru? (i-am explicat frumos dansului ca vin cat sa-mi fac o idee si insista cu CM. Incat sa nu il plateasca aiurea vb deja cu el si speram ca a inteles cu plata pe prima zi) Tin sa precizez ca am ca dovada camerele din incinta/ curte De asemenea numele meu apare pe foile lor de prezenta De erau 4 ore amarate intelegeam doar ca sunt 8h ( 150Ron max ) Doresc sa mi raspunda cineva care a patit ceva similar Am incercat sa ma inteleg cu sefu respectiv pe cale ameabila ( iban, tel, etc. ), dar aparent face doar ce il taie mintea. si nici nu raspuns la telefon Nu l am agasat doar ca e urat gestul sau si nu am patit cu nimeni asemenea lucru pana acum. Eu am incercat sa il inteleg. Vice versa a pretins verzi si uscate se pare...

4 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Orice patron si administrator de firma poate sa afirme ca in prima zi ti s-a facut instructajul general sau inductia si nu are de ce sa te plateasca, mai ales ca de a doua zi nu ai maia vut chef sa vii al munca si el a pierdut 1 zi intreaga sa te instruiasca.

| Violleta2022 a răspuns:

Vezi ca se gaseste de munca la cules de fructe si legume in gradinile si serele din orasul tau.
Se plateste foarte bine si nu-i stresant ca la un job, la patron.

| Brizbriz a răspuns:

Evident ca poti sa ii faci reclamatie
nu sunt sigur, dar cred ca poti sa ii faci chiar reclamatie penala pentru furt, dar ar fi bine sa vorbesti cu un avocat inainte, sa fii sigur

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Poti sa-l reclami si sa obtii plata, doar ca nu o sa dea bine la o alta angajare, la aceasta iti poate fi desfacut disciplinar contractul individual de munca, pe motiv de absente nemotivate.
Doar daca in contract era prevazuta o perioada de proba puteai sa-ti dai demisia fara nici o motivare si fara a respecta perioada de preaviz.