| alexdelton a întrebat:

TPU!
Prietena mea implineste in curand 16 ani, eu 18. Ea doreste sa se mute impreuna cu mine odata ce implinesc 18 ani, dar nu stiu mai exact cum se procedeaza legal, avand in vedere ca ea este inca minora. Ce acte imi trebuie si cum se procedeaza? Pur si simplu se muta la mine la domiciliu sau exista o procedura anume?
Multumesc anticipat.

4 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca parintii ei nu sunt de acord exista o problema, pot solicita revenirea la domiciliu.
De altfel ar fi bine sa asteptati pana face si ea 18 ani, inca sunteti prea tineri si nu prea vad cum o sa va descurcati.
Nu exista nici o procedura legala privind mutatul impreuna.

| mgtow a răspuns:

Oricum parintii tai nu o tin in casa pe banii lor, tu stai sa iti croiesti un servici, un apartament apoi daca nu si-a gasit altul o iei cu tine, pana atunci intalniri temporare.

| PedoBarbie a răspuns:

Nu se poate să o iei la tine doar dacă părinţii ei vor deoarece ea e minoră.

| Hαppiηеss a răspuns:

Daca parintii fetei nu sunt de acord si ea totusi se muta la tine s-ar putea sa ai probleme cu politia, fiind major poti sa fi acuzat de corupere de minori.
Apoi te mai gandesti si la faptul ca parintii tai nu au nici o obligatie de a o intretine si pe ea, la varsta voastra nu prea vad cum v-ati putea descurca singuri avad in vedere ca aveti o scoala de terminat.
Cat despre ea la 16 ani sunt convinsa ca nu este inca pregatita sa isi indeplineasca atributiile de femeie ( mancare, curatenie, spalat, calcat, etc) lucruri esentiale intr-o relatie in care partenerii lucuiesc impreuna, repet mama ta nefiind obligata sa le faca in locul ei.
Asadar, dragostea nu este cum vezi prin filme nu tine de foame si de frig implica si anumite responsabilitati.
Sfatul meu ar fi sa mai asteptati macar pana o sa fie si ea majora, pana va terminati liceul iar apoi daca va gasiti si un loc de munca si veti putea fi pe picioarele voastre fara sa depindeti de cineva, puteti vorbii si despre mutatul impreuna.