| Ma01 a întrebat:

Bună TPU’ sunt curioasă de următoarele : Eu eram cu iubitul meu în mașină în momentul în care poliția l-a oprit pentru viteză și i-a luat permisul și pentru faptul ca la drog test a ieșit pozitiv deși a refuzat analizele. în fine, am fost cu el la secție și am depus declarație în calitate de martor, întrebarea mea este dacă eu nu mai sunt cu el sunt obligată să merg când el va avea proces ca martor? Sau pot refuza?

8 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca este nevoie de depozitia ta atunci vei fi citata. Daca nu te prezinti vei fi amendata si posibil dusa de politie.

| Violleta2022 a răspuns:

Da, legal esti obligata sa mergi la proces si sa confirmi ccea ce ai declarat la politie in ziua cand ai mers ca martor.
Daca refuzi si nu te prezinti vei platii amaneda si vor continua sa amane sedinta din cauza ta, pana te prezinti la judecata, la nevoie vor trimite Politia sa te ridice fiindca esti obligata sa te prezinti.

| Ma01 explică (pentru Violleta2022):

Am înțeles deci dacă sunt plecată din oraș și îmi vine citație acasă, și procesul el îl are în alt oraș vă trebui să merg exact acolo la tribunal?

| Violleta2022 a răspuns (pentru Ma01):

Bineinteles, asta este obligatia ta sa te deplasezi la ora si locatia unde esti chemata legal.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Poți refuza dar e posibil sa te oblige sa vii fiind o caz penal.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

De ce iti alegi asemenea prieteni drogati si tîmpiti? Iti cauti singură probleme, te vor suna de la politie daca trebuie si tu sa fi prezentă, noi nu avem cum sa stim asa ceva, ei au numerele voatre de telefon si va vor suna, ce varsta ai? Dar prietenul tau, acum te ai despartit de el după ce a dat de belele sa inainte?

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Te duci si scapi de griji: de grija tribunalului si de grija "prietenului".
O sa te inveti minte sa iti alegi cu mai multa atentie anturajul.

| Whitte a răspuns:

Daca esti chemata ca martor va trebui sa mergi obligatoriu. Altfel risti sa te duca cu "insotitor", adica cu politia.