| Snoopyyy a întrebat:

sunt martor intr-o infractiune savarsita (talharie) si as vrea sa stiu 2 lucruri si anume :
Complicii si faptasul pot vedea declaratia mea de martor?
si 2, Pe baza declaratiilor care le vor da complicii si faptasul, pot intra si eu in aceeasi oala cu ei, adica sa devin din martor, complice? La mine faza e ca am fost doar in momentul nepotrivit in locul nepotrivit cu niste prieteni...Dar zic ca daca am semnat declaratia si scria martor pe ea, nu se va schimba..

Răspuns Câştigător
| minrest a răspuns:

1. Nu afla pana la judecata, eu asa stiu. Nu stiu cine ar mai depune marturie altfel. 2. Tocmai asa scapi sa te bage cu ei, depunand ca martor impotriva lor. Am observat ca orice nepotrivire iese la iveala, cel mai bine e sa spui tot adevarul. Ei pot incerca sa te implice, se intampla des asta, chiar fara un motiv clar.

2 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Depinde de prietenii cu care ai fost. Daca ei declara ca erai intamplator ramai martor. Daca nu, este grav. Cat priveste declaratia, acuzatul trebuie sa aiba acces la intreg dosarul. Deci vede declaratia ta. Daca intorci declaratia iarasi poti fi acuzat de sperjur si condamnat pentru marturie falsa.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

1.Nu numai ca pot afla de declaratia ta dar este sigur ca o vor face, au dreptul sa vada intreg dosarul impotriva lor si chiar sa fie confruntati cu cei care au depus impotriva lor.
2. Daca tu nu ai participat deloc la fapta lor atunci vei fi doar martor.