Nu are niciun drept la proprietate, chiar daca se casatoresc.Toate bunurile sunt ale mamei tale, atata timp cat el nu a muncit in casa aia legea nu ii da nimic.Singura sansa este daca locuinta inca trebuie platita lunar la banca, si el contribuie timp de minimc 5 ani la plata ei.
" Ca bunica mea sa o excluda pe mama de pe testament, si sa treaca apartamentul pe numele ei " - asta nu am inteles-o.Ori o desmosteneste, ori trece pe numele ei...
Mama ta/bunica ta poate oricand sa iti lase proprietatile prin testament, sau prin contract vanzare-cumparare, oricand vor.
Potrivit legii actuale acel barbat nu are nici un drept asupra proprietatilor detinute de mama ta inainte de casatorie, acelea sunt bunuri proprii ale mamei. Ar putea doar mosteni 1/4 din bunuri, daca mama ta decedeaza inaintea lui.
Pentru a nu mai avea dreptul nici la mostenire exista 3 solutii:
-Se poate incheia o conventie matrimoniala, potrivit Codului civil nou, cu separare de bunuri si atunci tu(si alti frati/surori daca ai) vei mosteni tot ce detine mama ta acum.
-Mama ta, cu acordul bunicii, sa-ti doneze tie apartamentul.
-Bunica ta ar putea anula donatia cu sarcini doar daca mama ta nu si-a indeplinit sarcinile stabilite prin contract iar apoi ti l-ar dona, dar aceasta solutie este mai greoaie si presupune mai multe cheltuieli.
Numai bine!
Bună.
Indiferent de bunuri, fie ele moștenire/donație/etc. vin din afara căsătoriei, acel bărbat va avea drepturi la bunurile comune din timpul căsătoriei cu mama ta, atât.
În general un proces civil durează peste un an de zile.
Apartamentul nu poate să -l treacă pe numele mamei dacă o dezmoștenește, poate face în schimb un contract de vânzare cumpărare, și atunci dacă mama ta este deja căsătorită, acel bărbat are drepturi asupra apartamentului deoarece este în interiorul căsătoriei.
Pa, pa.
G777 întreabă: