Inainte de decizia de exmatriculare, ar fi trebuit, conform art. 125 din ROFUIP(http://www.sfatulmedicului.ro/......t-pre_3341 sa primesti un preaviz de exmatriculare ( cu mult timp inainte de a ajunge la 150 de absente!) Daca nu ai primit, poti da scoala in judecata si sa ceri anularea actului administrativ. Un avocat stie cum se procedeaza!
O alta solutie este contestatia conf. art 133 din ROFUIP.
Eu am primit preaviz dintrala dar acu vreo 2 saptamani.Nu m-am gandit ca o sa ma exmatriculeze.Stiu ca am fost intr-un cuvant prost dar acum as vrea sa stiu daca pot sa remediez asta. In ce consta acea contestatie?
Contesti, pentru anumite motive, decizia de exmatriculare--- motivele trebuiesc sa fie credibile(de ex: ai lucrat sporadic si fara contract pentru a avea suport financiar necesar finalizarii studiilor). Raspunsul favorabil sau defavorabil la contestatie depinde mult de imaginea pe care ti-ai creat-o in scoala respectiva.
Gata s-a hotarat. Sunt exmatriculat cu drept de reinscriere din toamna. Oricum multumesc! o sa iti dau fund pentru ca a fost cel mai pertinent raspuns
Stii vorba aia:"un sut in spate e un pas inainte!" Asa ca, tot inainte si NU abandona! Dupa o experienta asemanatoare cu a ta, fiica-mea este acum in ultimul an la drept iar, pentru urmatoarea perioada, se gandeste sa aplice la o univ. din Scotia.
Tot inainte si tie!
Daca vei fi exmatriculat poti face contestatie, daca ai motive intemeiate. Daca esti exmatriculat si nu-ti aproba contestatia atunci n-ai ce face decat sa repeti anul.
P.S. De ce-ai lipsit atat?
Am un dirig imposibil si alte chestii, nu zic ca nu-s vinovat dar de acum timpul nu pot sal intorc.am auzit cv de genu ca sa ma inscriu la alt liceu anul asta co toate ca suna a ceva ireal
Daca esti exmatriculat nu te poti inscrie la alt liceu, cel putin pana la inceperea anului scolar in toamna.
Pot sa ma inscriu in alta parte acum? sau mai bine zis pot face ceva sa dau bacu? va rog mult sa ma ajutati
sabin89 întreabă: