| JustaLittle a întrebat:

Trec direct la subiect: tatalui meu i s-a facut rau la locul de munca si a mers la medicul de familie, la cabinet (era in apropiere). Medicul l-a consultat si i-a dat 2 felui de medicamente dintre care 1 pentru scaderea tensiunii. Tatal meu a mers la farmacie, i-a data biletelul cu medicamentele scrise pe el farmacistei. Pe bilet primul medicament ( cel pentru scaderea tensiunii) avea doza de 1/zi. Farmacista (incompetenta se pare) i-a dat medicamentul si a scris pe cutie 3/zi (doza de la celalalt medicament de pe bilet) Tatal meu a luat una (o pastila) atunci, la farmacie (in jur de ora 12) si a mai luat una seara. Dupa ce a luat-o pe aceasta, a inceput sa se simta FOARTE rau si a ajuns direct la urgente la spitalul judetean cu tensiunea foooarte mica. Intrebarea mea: cum pot fi angajati in farmacii oameni atat de incompetenti? Se poate face o plangere, ceva? Aceea este farmacia la care merg oamenii din intreaga comuna, mai ales batranii care NU vad sa citeasca ce scrie pe ce le-a dat doctorul si iau de bun orice le da farmacista si nu vreau sa se mai intample asemenea lucruri- oamenii pot sa moara de supradozaj si familia lor poate zice " Eh, era bolnav/a", farmacista scapand de fiecare data. Nu mi se pare normal...

7 răspunsuri:
| KodrutZ a răspuns:

Cum pot fi angajati? Cu scoala sanitara/liceul de farmacie/facultatea de medicina-farmacie. Lectia e ca indiferent ce iti scrie pe cutie, iei si tu si te uiti la prospect, ca de aia medicamentul are prospect.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Probabil ca poti face si o plangere... dar totusi medicamentele au prostecte, medicul stabileste doza... adica la urma urmei farmacista da doar un sfat

| JustaLittle explică (pentru suntserios):

Ideea e ca medicul a stabilit doza de 1/zi si a scris asta pe biletelul pe care tatal meu l-a dat farmacistei. Farmacista a scris mare si clar pe cutie 3/zi. Tatal meu a luat dupa cum scrie pe cutie, deoarece scrisul de pe bilet nu-l intelegea. Ulterior, eu am putut intelege pe biletul respectiv 1/zi - ea (farmacista) a scris gresit pe cutie

| suntserios a răspuns (pentru JustaLittle):

Si medicamentul are un prospect totusi...
farmacista nu are de unde sa stie conditia medicala a celor care cumpara medicamente. poate ea a scris doza maxima admisa pe cutie... cine stie.

la urma urmei farmacistele din ziua de azi sunt doar niste vanzatoare

| Popescu_Eugen_1964 a răspuns:

Evident ca farmacista a fost neatenta la recomandarea din reteta sau e nepregatita. Masura care o iei o stabilesti tu. Eu cred ca sunt cazuri izolate ca daca se repeta cine trebuie tot si-o ia intr-o zi.De aceea e bine sa ne pazim singuri fundul si sa citim ce ni se da in scris in orice domeniu. Trebuia vazuta bine reteta si de tine sau tatal tau, zic fara sa pun o culpa pe voi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In mod normal, eu cred ca aveti un doctor de familie.Il consulta si daca vede ca ceva neinregula, il trimite la spital pentru analize, radiografii etc. sau ii prescrie medicamente pentru ce sufera el.
Farmacistele iti dau un sfat, atat.
Funda?

| BeautifulSunflower a răspuns:

Nu stiu daca poti face plangere, dar poti sa te duci acolo cu tatal tau si sa le ceri socoteala. Sau, daca eu numarul de telefon afisat undeva prin farmacie, poti suna si face acolo plangere, presupun.