| floriana08 a întrebat:

Buna TPU! Trec prin perioade dificile și am făcut o prostie in Germania. Am furat dintr-un magazin de haine și am fost prinsă. Valoarea bunurilor este cred ca de 500-600€. Nu știu exact. A venit poliția și mi-a spus ca primesc prin posta la adresa hotărârea.Nu mi-au făcut poze și nici amprente. Oare știe cineva cât poate sa costa amenda? Nu cred ca trebuie sa fac pușcărie pentru asta. Va rog dacă știe cineva ceva și ma poate ajuta

9 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Nu stiu ce zice legea nemteasca, daca te-au lasat sa parasesti tara inseamna ca nu poate fi inchisoare cu executare.
Probabil ti-ar face ca si la noi dosar penal, inchisoare cu suspendare si vei primi amenda penala...este posibil si sa scapi nu stiu daca legea stipuleaza astfel dar bunurile au fost recuperate nu? poate proprietarul magazinului acela nu a depus nicio plangere si atunci scapi.
Nu-s mare jurist zic si eu din ce stiu din viata de zi cu zi.
Insa nu ne mai faceti de ras in afara ca suntem o natie de oameni inteligenti, sunt multi care muncesc si ii duce capul si ii faceti voi de ras: hotii, proxenetii, tiganii, toti care fac numai rele
Eu as fi foarte dur cu toate ca exista UE, eu as zice asa ca regula pentru ca specimenele sa nu paseasca dintr-o tara in alta, introducerea vizei si scopul si durata vizitei, ai contract de munca legal te las intr-o tara membra UE, nu ai pa
Asta nu inteleg nici mosnegii si proastele care conduc uniunea ca nu e nevoie de infractori, de spalatorese la fund si de evazionisti, romanii, bulgarii, albanezii, africanii si cateva alte rase au tras in joc economiile unor state care acum 10-20 de ani erau varful lumii : Italia, Franta, Spania, Germania etc imi amintec ca acum vreo 10 ani daca nu ma insel Germania era de la egal la egal cu SUA, iar acum sunt de ras tarile Uniunii ce au ajuns, sa nu credeti ca nu se datoreaza faptului ca colcaie in migranti
Deci dragi romani cand va mai duceti pe afara nu o mai ardeti nasol si cu parul in ochi, fiti demni, ca ati merita sa va rupa aia picioarele cand va prind ca faceti rele!

| floriana08 explică (pentru Simpatic):

Angajați magazinul au chemat poliția iar bunurile au rămas acolo. Trec prin perioade dificile. știu ca sunt ft judecată acum și îmi pare ft rău. Am recunoscut acolo ce am făcut și nu m-am pus sa plătesc nimic. Doar ca am sa primesc in posta hotărârea. Dacă vreau sa plec in România ma gândesc ca pot. Oricum am sa plătesc amenda pentru ca nu vreau alte probleme

| Simpatic a răspuns (pentru floriana08):

Ai gresit asta e, toti gresim intr-o forma sau alta.
Daca iti da doar amenda fii fericita! amenda cu siguranta asa cum ii stiu eu pe nemti va fi mare ca se raporteaza la salariile si traiul lor, inflatia lor etc

| floriana08 explică (pentru Simpatic):

Amenda am sa o plătesc clar. sper sa nu fie altceva. alte antecedent nu am

| johnnny123 a răspuns:

Ti s-a infundat pana la urma, este?

" în 15 Octombrie | floriana08 a întrebat:
Buna TPU! Oare dacă furi din magazinele de haine ceva și nu te prinde te pot identifica după camere? Am un prieten care mereu fura haine din magazine(le ia pe dedesubt la cabina și nu e prins) și ma tot întreb oare cum nu îl găsește. Chestia e ca poarta mereu masca și de fiecare data merge cu alte haine pe el sau cu șapcă etc. In Germania face asta"

Răspuns utilizator avertizat
| Gotti08 a răspuns:

Suna prea frumos ce zici tu. Ca o incurajare. De obicei iti cere pe loc 10 x paguba, sau inchisoare, sau munca in folosul comunitatii. O gramada au maturat strazi si curti de gradinite pentru 2 parfumuri amarate.
Eu personal nu am treaba cu ce face omul ca sa traiasca, dar toate chestiile de genul se sparg in capul nostru, celor care duc o viata cinstita, si vor sa isi faca un viitor lipsit de griji.
Incearca pe viitor sa nu mai faci asa ceva, pentru ca daca te iarta de data asta, ( desi nu cred tinand cont de paguba ), data viitoare te leaga sigur.