Se pastreaza bonurile /facturile bunurilor cumparate in comun.
In caz de despartire, valoarea lor se imparte in doua parti.
Cine pastreaza bunuri, plateste pe celalalt.
Se face totalul valorilor si amandoi trebuie sa ramaneti cu partile cuvenite de valori.
Se poate face și la notar. Dar costa. Și nu merita sa faci dacă investești doar în cateva obiecte, pe care, dacă te desparti, le poți lua cu tine. Doar dacă vrei sa te implici total, ca și cand ar fi casa ta, și sa investești fără sa te uiți la costuri, atunci e necesar sa mergeți la un notar.
Cit despre cum se face, notarul va poate explica foarte bine cum se face, el știe cel mai bine cum se procedeaza exact.
Luati si voi unul o canapnea, altul un tv si cand va despartiti luati fiecare ce e a vostru si gata.
Adica atat lipsa de incredere nu cred ca e de monent ce vreti sa va mutati impreuna si sa va petreceti viata impreuna.
Ppatrezi bonurile la ce cumperi tu,asa poti si sa stai cu chirie,cumperi TV sau patu,mobila,cand pleci le iei cu tine,doara nu vine ala ca nu vrea sa ti le mai dea.
Hai ca la chirie poti sa scrii in contract,ce are aptm,deci ala nici de ar vrea nu are cum sati opreasca lucrurile ce le cumperi tu.
In cazul asta,pastrezi bonurile,mai ales daca le cumperi cu cardul,pe bon scrie ce card,deci daca cumperi ceva mai scump,,cauta sa platesti cu cardul,asa ai dovada ca tu ai cumparat.
Daca platesti cu cash,nu ai nici o dovada,parintii aluia ti le poate opri,te arunca afara si la gara
Deci daca cumperi un frigider,baga cu cardul tau, aragaz la fel, masini de spalat etc, cred ca astea ar fi lucruri ce le poti lua in cazul in care te muti.
Daca trebuie mobila, baga pe iubitu tau la inaintare sa cumpere el mobila nu prea merita sa o cari dupa tine, e facuta din pal si daca o desfaci de 2 ori s-a dus de suflet
Saltea, daca cumperi una f buna si f scumpa baga pe numele tau, plateste tu cu cardul
Nu este asa. Cu timpul pot sa apara neintelegeri. Daca n-ar fi asa nu ar exista atatea divorturi?
Un sfat mai prost nici ca nu putea sa dea cineva. Tu esti neofita in materie si dai sfaturi. Intotdeauna trebuie sa prevezi ce ar putea sa se intampla, asta inseamna sa fi destept.
Esti cumva avocat de divorturi? Atunci e de inteles de ce te gândești din start la o posibila despartire.
Dar intelept este sa ai grija cu cine intri in relatie, sa cunosti bine acea persoană inainte de a te muta cu ea. Daca nu poti avea incredere ca te vei putea intelege cu partenerul la un eventual partaj al bunurilor, inseamna ca nu il cunosti suficient de bine sau ca il cunosti dar ai motive sa nu ai incredere in el. De aceea recomand asteptarea momentului potrivit pentru acest pas al mutarii împreună.
Sfatul cu pastrarea facturilor e bun. Sau daca e un bun cumparat de amandoi unul poate face transfer bancar celuilalt cu mentiunea ca e pentru cumpararea acelui bun si sa pastreze extrasul de cont. Dar recomandarea mea e premergatoare acestui sfat.
Stiu ce vorbesc tocmai pentru ca nu sunt incepatoare asa cum spui tu. Am si experiență juridica dar si de viata.
Eu zic sa stai in patratica ta, ca nu te pricepi. Nu stii ce-i aia viata de familie sau de cuplu.
E o vorba romaneasca, pe care tu nu o stii: Doar cand moare partenereul iti dai seama ca ai stat o viata cu el si nu l-ai cunoscut.
Cat despre transferul bancar... o prostie. Cine sta sa se ocupe cu asa ceva. Unii nici nu au conturi in banci sau nu se pricep la asa ceva. In plus, aceste transferuri nu se iau in considerare la judecata.
Paza buna trece primejdia rea. Cui ii este frica de apa nu mananca peste.
Mai invata din intelepciunea populara, ca ajuta, chiar si in activitatea juridica.
Si, ca sa inchei, sunt satul de juristi facuti - cum se zice in armata - la apelul de seara. Adica prin corespondenta. Eu ti-am vorbit din experienta.
Mi25, tu esti cel care n-a stat in pătrățica lui. Tu ai comentat la raspunsul meu. Ai scris o gramada de aberatii dar nu meriti sa raspund la ele. Nu stii sa vorbesti frumos cu oamenii. Chiar daca esti jurist esti unul fara bun simt si orice ai mai putea scrie imi va confirma afirmatia.
Din raspunsurile date se vede ca esti o "fâță" tanara care nu ai cele mai elementare cunostinte de viata si te mai dai si "jurista".
Forumul este unul public si pot sa comentez despre comentariile oricui.
Cand unele persoane abereaza, cum o faci, trebuie sa-i spuna cineva, altfel, cei fara cunostinte cred ca acea este adevarul.
Si cu asta nu iti mai rapund, ca nu meriti, esti INR.
Nu o sa mergi de fiecare data cand cumperi un bun la notar sa inchei o intelegere.
Puteti incheia o intelegere si sub semnatura privata (adica semnaturile voastre) si sa pastrati bonurile, chitantele, facturile cu care le-ati cumparat.
Da, ca sa aiba o mai mare putere, puteti merge la un notar (sau chiar avocat, ca in asemenea treburi au si ei putere de legalizare) si sa faceti o intelegere precum ca, toate bunurile cuparate de la acea data sunt bunudi comune. Si pastrati documentele de provenienta a bunurilor.
Da, trebuie pastrate intelegerea si documentele pentru perioada de dinainte de casatorie.
Pentru cele de dupa casatorie trebuie doar documentele de provenienta: chitante, facturi etc.
Eu as face un inventar si a ceea ce este in casa, ramas de la mama lui.
Atentie! Daca vreti sa faceti investii la casa, nu puteti fara acordul proprietarului de drept. Plus ca daca faceti nu va fi usor la mostenire.
Te-ai referit la ce o să cumpărați voi în casa aia? Un dormitor și o sufragerie le mobilezi cu maxim 2000 de euro. După 10 ani le arunci și iei altele.
Daca nici bine nu te-ai casatorit si te gandesti cu ce te alegi de la divort e clar ce fel de femeie esti materialista relatia cu el nu va dura mai mult de 2 ani garantat si vei ramane si fara bani