Ai nevoie de permis de conducere de categoria B1, se poate obtine de la 16 ani, dupa ce faci scoala de conducere si reusesti la examinarea teoretica si practica.
Dar pe pagina scria asta: Pentru ADULTI si COPII fara permis
Cauta aici www.atv-de-vanzare.ro
Pagina este veche si nu a fost actualizata. Din 19.01. 2013 nu se mai poate conduce nici un vehicul cu motor, pe drumurile publice, fara permis de conducere corespunzator. Pana atunci se puteau conduce vehiculele incadrate la categoria moped numai cu un certificat de absolvire a cursurilor de legislatie rutiera dar varsta era si atunci de 16 ani.
Inafara drumurilor publice poti sa-l conduci de la orice varsta si fara permis de conducere.
Eu stau intr-un sat si as vrea sa stiu daca drumurile publice sunt strazile
Eu stau intr-un sat si as vrea sa stiu daca drumurile publice sunt strazile.
Chiar acum m-am uitat si unele anunturi au fost puse pe 29 August 2014.
Toate strazile sunt drumuri publice.
Conform art.6 din OUG 195/2002, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"14. drum public - orice cale de comunicaţie terestra, cu excepţia căilor ferate, special amenajată pentru traficul pietonal sau rutier, deschisă circulaţiei publice; drumurile care sunt închise circulaţiei publice sunt semnalizate la intrare cu inscripţii vizibile;"
Poate insemna 2 lucruri: fie cel care a pus anuntul vrea sa insele, fie nu stie de modificarile aduse OUG 195/2002 (Codul rutier). Conform acestuia, citez:
"6. autovehicul - orice vehicul echipat cu motor de propulsie, utilizat în mod obişnuit pentru transportul persoanelor sau mărfurilor pe drum ori pentru tractarea, pe drum, a vehiculelor utilizate pentru transportul persoanelor sau mărfurilor. Vehiculele care se deplasează pe şine, denumite tramvaie, precum şi tractoarele agricole sau forestiere nu sunt considerate autovehicule. Troleibuzele sunt considerate autovehicule;"