Exista ordinul de protectie, reglementat prin legea pentru combaterea violenţei în familie, nr.217/2003, republicată prin în 2014, conform careia, citez:
"ART.23.(1) Persoana a cãrei viaţã, integritate fizicã sau psihicã ori libertate este pusã în pericol printr-un act de violenţã din partea unui membru al familiei poate solicita instanţei ca, în scopul înlãturãrii stãrii de pericol, sã emitã un ordin de protecţie, prin care sã se dispunã, cu caracter provizoriu, una ori mai multe dintre urmãtoarele mãsuri - obligaţii sau interdicţii:
a) evacuarea temporarã a agresorului din locuinţa familiei, indiferent dacã acesta este titularul dreptului de proprietate;
b) reintegrarea victimei şi, dupã caz, a copiilor, în locuinţa familiei;
c) limitarea dreptului de folosinţã al agresorului numai asupra unei pãrţi a locuinţei comune atunci când aceasta poate fi astfel partajatã încât agresorul sã nu vinã în contact cu victima;
d) obligarea agresorului la pãstrarea unei distanţe minime determinate faţã de victimã, faţã de copiii acesteia sau faţã de alte rude ale acesteia ori faţã de reşedinţa, locul de muncã sau unitatea de învãţãmânt a persoanei protejate;
e) interdicţia pentru agresor de a se deplasa în anumite localitãţi sau zone determinate pe care persoana protejatã le frecventeazã ori le viziteazã periodic;
f) interzicerea oricãrui contact, inclusiv telefonic, prin corespondenţã sau în orice alt mod, cu victima;
g) obligarea agresorului de a preda poliţiei armele deţinute;
h) încredinţarea copiilor minori sau stabilirea reşedinţei acestora."
F ma intereseaza vreau sa nu mai poata avea contact telefonic si sa nu poata avea accesul de a intra in localitate decat cu acordul meu de proprietar sau detinut al casei din partea lui bunicumi-o. Tatal meu fiul lui bunicumi-oeste violent in vorbire si lar duce capul sa fie si agresiv cu mine.Si vreau sa scap de l prin aceasta lege protectie in care se cere ca daca ai intrat fara voia victimei intr-o localitate sa fii luat de politie, daca stii la ce ma refer adica sa nu-ti dea voie legea. sa intri intr-o comuna sau sat.Mersi.
Ti-am expus prevederile legale privind violenta in familie. Daca obtii ordin de protectie atunci se poate inscrie si interdictia de a se deplasa in localitatea ta de domiciliu, bineinteles daca nu are domiciliul in acea localitate. Nu exista o alta lege in acest sens. Se poate prevedea in ordin oricare dintre interdictiile citate dar pe cel mult 6 luni.
Casa lui bunicumi-o daca tatal lui taicami-o mi-o da direct mie lui tata nu eu mai trebuie ca dupa ce s-a casatorit in 1987 s-a mutat in ileanda definitiv.Asa ca dejaba are casa din partea parintilor lui ca nu eu trebuie.Asa ca se poate inscrie aceasta lege de protectie la interdictia de ase mai deplasa in localitatea respectiva.
Nu stiu ce nu intelegi, ti-am explicat clar si ti-am citat prevederile legale. Pentru alte detalii citeste legea respectiva, o gasesti in mai multe locuri pe internet.