| uNKN0Wn a întrebat:

vreau sa stiu si eu cu ce ne ajuta in viata faptul ca stim ce este un substantiv propriu, predicat verbal...etc?

6 răspunsuri:
ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Stii tu ce-i aia un "substantiv adjectival"? Te rog, lumineaza-ma si pe mine, ca nici macar in facultate n-am auzit de asta.

| DianaScorpio a răspuns:

Ardnaxur1961 a punctat bine. Si asa cum s-a mai spus si mai sus, sunt chestii de cultura generala. Nu crezi ca e putin cam penibil sa nu cunosti gramatica limbii pe care o vorbesti? Nu sa fii expert, dar sa ai totusi niste notiuni. Doi la mana, poti sta linistit ca nu inveti asta pana termini liceul, o sa apara literatura si multe alte lucruri de invatat. Si crede-ma, unii si-ar dori sa fuga de ele si sa se reintoarca la gramatica!

| DnlG a răspuns:

Sincer, pe noi care stim romana nu ne prea ajuta da in schimb, pentru cei care vor sa invete romana e foarte important.

| Shine_1620 a răspuns:

Substantinv adjectival? really o.O
cu cine faci romana, cu femeia de serviciu?
te ajuta extrem de mult!

| BlooyGirl a răspuns:

Pai...
1. Sunt chestii de cultura generala
2. Daca vrei sa te faci ceva in domeniul limbii si literaturii romanane iti vor trebui totate chestiilea astea...

| saispe a răspuns:

Adevarul e ca nu prea te ajuta. Cel putin nu pana pe la 40 de ani dupa care nu te mai ajuta chiar deloc. Din cate vad te descurci foarte bine cu scrisul in limba romana spre deosebire de altii care nu sunt in stare sa lege trei cuvinte.
Daca nu intelegi cum se formeaza propozitiile sau frazele ai cu siguranta nevoie sa inveti niste lucruri de baza. Repet, nu e cazul tau.