| DianaaDia a întrebat:

Bună tuturor! Am o problemă la job! Totul a început cu o răceală,m-am simțit foarte rău, slăbită, febră apoi am leșinat într-una din zile și de atunci am amețeli și ma simt rău. Problema este că la job, mai exact o insulă din mall( cu program de o săptămână 3 zile o săptămână 4 zile) am lipsit 2 zile am anunțat imediat de starea mea și a zis managera că imi va pune concediu legal. Asta a fost discuție telefonică. M-am simțit in continuare rău și am avut un medical de 3 zile. După acele 3 zile mi-am dat demisia scris. De ce? Pentru că au început cu amenințări, să merg, ca sa nu vina ei de la București,au început să facă crize, să tipe sa inchida telefonul in nas. Le spuneam ca nu am cum sa merg in starea aceea la muncă, medical nu am mai făcut, și apoi au zis ca nu îmi vor pune concediu legal, că na, nu vor. Și că sunt absenta. In momentul de fata am absențe 3-4 zile. Țin să menționez că o colega mi-a ținut locul in tot acel timp, o săptămână a mers in continuu 12 ore,o înțeleg ca i-a fost greu dar eu chiar nu puteam merge. A început să zică că isi caută fata, ca sunt neserioasă etc. Au venit de la București 3-4 zile și in continuu amenințări sa merg in preaviz. Eu nu vreau. Imi zic ca îmi desfac contractul cu litera i. Mulți mi-au zis ca nu mai există asta,cu i. Dar disciplinar exista. Întrebarea mea este,daca pot merge in instanță cu chestia asta, că am refuzat de a merge in preaviz, și am absentat. Vreau sa imi desfaca contractul și atat.
Este inuman sa forțezi un om sa vina la muncă,mai ales bolnav și dupa ce i vorbești urât. M-au amenințat că își iau avocat, că vor face legal,ca nu am concediu medical și absențele mele sunt nejustificate. Concediu legal este refuzat, demisia refuzata. Este o situație foarte foarte stresanta și simt ca nu mai pot. Voi ce părere aveți?
P.S: fata care a mi-a ținut locul a demisionat și ea. Ei nu i fac nimic, deja a și platit-o pentru zilele suplimentare, avea fata doar 2 săptămâni de cand s-a angajat și a plecat ca n-a mai putut a zis ca isi bat joc de ea, deoarece managera a zis"eu nu imi las familia sa vin acolo". Din ce știu eu,un manager vine in situațiile de urgență și te înțelege când ești bolnav. Aici nu e cazul. Și vreau sa știu ce e legal, daca ar merge in instanță pentru asta.
Va rog sa mă ajutați!????????
Mulțumesc!

1 răspuns:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

N-avem cum te ajuta, doar tu te poti ajuta.
Daca poti dovedi tot ce-ai spus atunci, daca te concediaza disciplinar, ii poti da in judecata pentru concediere nelegala.
Vorbeste cu un avocat, cel mai bine unul specializat pe dreptul muncii.