| corinapoara a întrebat:

am si eu o intrebare.Pentru a ma inscrie la medicul de familie trebuie sa platesc din urma pentru ca am avut intrerupere la locul de munca.Am de platit pe 6 luni asa mi s-a spus iar suma pe care trebuie sa o pltesc este de 400 si ceva de ron. Mi se pare cam mult voi ce ziceti?
Multumesc!

4 răspunsuri:
Elianna
| Elianna a răspuns:

Eu stiu ca contributia persoanelor neasigurate la CNAS este de 6, 5% din salariul minim pe economie, daca vor da fie asigurare medical! Posibil ca trebuie sa platesti din urma cele 6 luni in care nu ai contribuit la fond.
http://www.cabinetexpert.ro/......-2010.html

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Pentru un raspuns corect te rog sa-mi spus motivul intreruperii si ce venituri ai obtinut in perioada de intrerupere(venitul lunar), fiindca in functie de aceasta se calculeaza contributia la fondul asigurarilor de sanatate. De altfel il poti calcula si tu, inmultind venitul lunar cu 5, 5%, pe fiecare luna.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu zic ca nu ai pentru ce sa platesti retroactiv atita timp cit tu de acum incolo beneficiezi de servicii!
Faza cu plata retroactiva ar fi asa : nu lucrezi toata viata, nu mergi la doctor, si la 50 de ani te angajezi si mergi la doctor! Iti va cere cineva sa platesti 30 de ani din urma?
Asa ca raspunsurile celor de mai sus sint pe linga subiect. Nu platesti nimic atita timp cit nu ai beneficiat de serviciile lui.
( adolf )

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Unde-i lege, fie si stramba, nu-i tocmeala.