Nu vei pati nimic mai mult decat sa primesti inca o amenda pentru ca nu ai preschimbat permisul la timp si punctele de penalizare aferente.
Faptul ca iti expira permisul de conducere nu atrage si suspendarea, revocarea, dreptului de a conduce autovehicule. E ca si cum ai avea buletinul de identitate expirat, nu inseamna ca identitatea persoanei al carui buletin a expirat nu poate fi stabilita sau nu mai este reala, etc.
Asa ca stai linistita, nu e nici un bai ca nu a observat, dreptul tau de a conduce e perfect valabil...sau era pana sa iti iei punctele...asta daca nu s-a mai schimbat iar cate ceva prin legislatie, eu stiam ca la 15 pcte ti-l suspenda 30 de zile...
Sincer, imi pare rau pentru ce ti s-a intamplat. dar treci peste si gata. Cred ca ai invatat ceva din asta. data viitoare fii mai atent!
O zi faina sa ai!
Daniel.
Cred ca daca ii prezentai numai buletinul si ii spuneai ca ti-ai uitat permisul si talonul... poate aveai sanse sa scapi cu doar 4-6 p. penalizare si plecai mai departe...
Eu sunt oprit fregvent pe sosele ca uit sa aprind luminile de intalnire pe timpul zilei, scap de fiecare data cu avertisment verbal - dar in schimb sunt controlat la talon (inclusiv itp), permis, asigurare, rovigneta...
Si mie mi-a expirat permisul si n-am fost atenta sa-l schimb la timp, si cand am fost oprita politistul l-a retinut si mi-a dat dovada sa ajung sa-l schimb in 15 zile, n-am primit amenda. dar cu itp-ul stiu ca e mai grav, dar 15 puncte...cred ca la schimbarea permisului deja vei avea cu 15 puncte mai putin.
Poti tine evidenta punctelor de penalizare gratuit aici - http://www.punctedepenalizare.com