| MaryLaury a întrebat:

Va rog dati-mi ceva exemple de teme pentru licenta la dreptul familiei, care sa fie legat de casatoria.Trebuiesa fac cercetare si nu stiu cum sa formulez titlul temei de cercetare.Un exemplu ar fi cate casatorii au fost tipice si cate atipice sau ce cred tinerii in ziua de azi despre casatoria, dar nu stiu exact ce intrabari sa pun in chestionar sau interviu etc.da-mi ceva exemple ca sa am ce cercetare,, please!

4 răspunsuri:
| alessia5158 a răspuns:

Cercetarea stiintifica trebuie sa fie in acord cu tema lucrarii tale de licenta,tema pe care ai ales-o din lista propusa de catre profesorul -coordonator in materie de dreptul familiei! Nu te apuci sa faci sondaje fara nicio legatura cu tema aleasa doar,asa,ca ai tu idei "crete"! Si apoi, pentru o cercetare cu adevarat stiintifica trebuie sa-ti stabilesti un obiectiv, sa formulezi o ipoteza sau mai multe, sa verifici ipoteza si, final, sa formulezi concluzia/concluziile.

| MaryLaury explică (pentru alessia5158):

Stiut toate astea dar profesorul nu vrea sa imi dea niciun exemplu, zice caeu trebuie sagasesc o tema, si noi avem de facut 2 lucrari una de cercetare avem materia asta de cercetare in care trebuie sa gasim o tema relevanta si concreta si licenta o putem face pe aceeasi tema sau putem sa facem pe alta tema, eu deja cred ca renunt si fac 2 imi fac licenta in drept si o tema de cercetare si aici la tema de cercetare imi trebuie ipoteze si chestii, si nu imi vin multe idei, dar ba unele nu sunt relevante, ba unele nu stiu cum sa dezvolt, La noi erau exemple gen; Motivarea fnctionarilor publici din cadrul primariei X, sau cultura organizationala, sau care e cauza abandonului scolar, sau multumirea cetatenilor de serviciile oferite de primaria y..etc asa ceva ne trebuie si eu nu stiu ce sa aleg ca sa am ce dezvolta si cu ce lucra,

| alessia5158 a răspuns (pentru MaryLaury):

Din ce spui, banuiesc ca esti studenta la asistenta sociala (sociologie-asistenta sociala)--- nu la facultatea de drept! Daca da, vezi un model orientativ in link :http://www.rasfoiesc.com/......EA-S15.php

Bula
| Bula a răspuns:

Poti face o cercetare:
"Cat cunosc tinerii casatoriti despre drepturile si obligatiile in caz de divort?"
Intrebarile poti pune referitoare la modurile de impartire a bunurilor (aduse in casnicie de fiecare dintre soti la casnicie, mostenire etc, cele obtinute in comun in timpul casniciei etc), precum si despre modul de plasare si de sustinere a copiilor in caz de divort.

Pentru statistica: cati si cat cunosc din legislatia aferenta, analizate pe categorii de varsta, pregatire profesionala, sex, numarul casniciilor anterioare, numarul divorturilor parintilor etc.

Ar fi foarte interesant un asemenea studiu, mai ales concluziile.