| Fredie a întrebat:

Va rog frumos sa-mi spuneti care este opinia voastra, in legatura cu unele lucruri care sunt prezente in viata noastra cotidiana. Eu sunt din Bucuresti si as vrea sa aflu daca vi se pare ok, prezenta cainilor vagabonzi pe strazi, a prostituatelor, a cersetorilor, etc. Am avut sansa sa vad cateva orase europene si recunosc ca mi-a placut foarte mult, din punctul de vedere al civilizatiei, culturii si altor aspecte similare, orasul Viena. Este absurd si aberant sa indraznesc sa visez ca si Bucurestiul poate arata candva in acelasi fel sau macar pe aproape? Multumesc!

7 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ai fost in centrele frumoase si curate.ai fost si la periferii sa vezi si partea intunecata a oraselor? nu cred.ca si eu daca vin in bucuresti ma duc sa vad casa poporului, nu cati stau in canalizarea din centru.nu o mai ardeti aiurea.fiecare tara are si tarele ei.ca nu se vad, e alta poveste.inseamna ca le ascund mai bine.

| mandy3 a răspuns:

Romania a devedit ca sa zic asa NESIMTITA happy se arunca gunoaie peste tot.Stiu cum te simti si eu imi pun mereu intrebarea asta.DE CE? De ce parisul, viena, new yorkul sunt asa? Pentru ca au un presedinte bun, unul care isi face treaba! Doar ca a pus niste gunoaie pentru reciclare...Eu cred ca ar trebui pe la semafoare... unde se poate sa se puna camere de filmat.Asa s-a intamplat si in germania si sau corectat uimitor! Prostituatele ar trebui duse la puscarie. Iar asa zisul presedinte sa le dea cersetorilor cate o casa.Cainii sunt unii care nu musca si in toate tarile.Si unii copii sau atasat de cei care nu musca si sunt dragastosi.Am niste prietenii tot asa si cand tiganii iau atacat iar cainii au inceput sa latre. Tiganii ar trebui si ei arestati. DA CE SA FACEM CU PRESEDINTELE ASTA? sper sa primesc fundita

| arrriadna a răspuns:

Salut,
Mi se pare f aiurea ca trebuie sa merg pe strada cu posibilitatea ca un caine sa ma muste aiurea sau ca un droggy disperat sa imi dea in cap. Sau ma enervez cand nu am loc pe trotuar din cauza masinilor parcate...
Dar, pana la urma se vor schimba toate astea... Doar ca nu in timpul vietii noastre...
Diferentza dintre noi si "altii" e mentalitatea. Stii: a fi responsabil, a face tu insuti ceva pentru a schimba lucrurile.
Si, da, stiu ca e cliseu, dar cateva zeci de ani de comunism au fost suficienti pentru a distruge mentalul colectiv. sunt totusi destule generatii prinse la mijloc, nu?

| Fredie explică:

Interesanta opinia ta Tepes. In primul rand, in mod evident nu locuiesti in Bucuresti si deci e usor de inteles poate, de ce nu-ti pasa de felul cum ma simt eu ca si locuitor al acestui oras. In al doilea rand, capitala noastra draga nu arata ok nici macar in centrul istoric asa cum sunt alte orase europene, de genul Praga, Paris, samd. Te invit sa mergem impreuna odata sa numaram asa in joaca, cainii vagabonzi, cersetorii samd din plin centrul unui oras european cum ne place noua sa ne amagim ca ar fi capitala noastra. Va amintiti de cetateanul japonez sfasaiat in Bucuresti? Era pe Calea Victoriei intamplarea, nu in Rahova, Ferentari sau Pantelimon. Ai multa dreptate cand spui ca exista parti negative si la ei. Dar sunt mult mai putine ca si proportie decat la noi, mult mai putin generalizate astfel de probleme si au grija de ele cu totul altfel. Am fost inclusiv prin periferia Parisului si am vazut intr-adevar prostitutie, golani, oameni ai strazii, insa nu am intalnit nici o haita de 20-30 de caini asa cum sunt multe in cartierele periferice din Bucuresti. Eu cred ca nu e ok sa ne complacem in mocirla in care suntem, pe principiul lasa ca si altii au probleme, etc. Prin comparatie ei au asa un fir doua de par in ochi, iar noi avem o barna inalta cat casa poprului mentionata de tine. E doar opinia mea, sper sa nu supar pe nimeni. Multumesc!

| Bacemi a răspuns:

As fi de acord cu prostitutia intr-o oarecare masura. In rest nu agreez cersetorii, mizeria, cainii vagabonzi si altele. Si eu am calatorit prin Europa si nu exagerez sa spun ca nu stiam daca sa zambesc mereu din cauza a ce vad sau sa plang ca stiu unde ma intorc.

| dragalasica a răspuns:

Nu prea cred...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dar ce ne facem cu cersetorii in costume de domni? cu prostitutia lupilor moralisti sau a posesoarelor de centuri de castitate? cum ramane cu vagabonzii deghizati?
pe langa acestia, cainii ce umbla brambura, fetele colorate care-nvart posetute prin fata Interului sau berbosii aia tulburi care tremura pe la metrou sunt MICI COPII.