In primul rand daca intra pe propietatea ta tu poti sa chemi politia sa spui ca vrea sa te musca, nu ai voie sa faci legea cum vrei tu, atat timp cat nu sare la tine sa te musca singurul mod care il poti face este gonirea lui dar nu prin violenta desigur
Pai sare la catelusa si nu le mai pot desparti, daca intra in curte, crezi ca merge cu gonitul pasnic? Duminica am iesit cu ea in fata portii, nu e agresiva deloc, a mea, n-am stiut ca aia e dezlegata, si a venit de dupa colt, a bagat o viteza pana aici si abia le-am putut desparti, cu coada de matura, cu galeti de apa aruncate pe ele, pe aia mai mult, ca Pufu meu nu avea nici o vina. I-as cam face felul ca nu vreau sa ma trezesc ca ramane catelusa mea fara vreun ochi (cam pe acolo musca aia), cel putin, pentru ca n-am fost acasa sa le despart, si sa bag legitima aparare. Daca astia nu-si vad de cainele lor...
S-o lovesc pe la cap. Nu multe lovituri, ca nu-s psihopata, putin si bine, doar asa se poate numi aparare. Mno, intrebam daca e aparare daca nu pe mine ma ataca de fapt. Nu le poti desparti ca niciuna nu-i da drumul celeilalte, cel mai probabil daca i-ar da drumul, ar prinde-o de altundeva de unde ea nu mai poate face nimic, de gat de exemplu, asa se prind de urechi, de falca, arcada. Ce poti face? N-am mai vazut-o pe cea a vecinului, dar a mea are partea dreapta a fetei umflata si cateva semne urate, linii.
As vrea sa te vad cum bati catelusa aia mica, tu esti om trebuie sasi folosesti ratiunea, catelul ala nu are ratiune poate nici nu vrea sa te enerveze dar isi urmeaza creierul reptilean, violenta nu o va invata minte poate daca i provoci voma daca pui otrava dar sa moara ca aia va tine minte sau protectia animalelor
E a vecinilor de vis-a-vis, si intra pe sub poarta, ca e sant pentru apa. Pe acolo iese si a mea, mai merge dupa maica-mea la magazin, dar e fricoasa, ca cred ca au dat tiganusii cu pietre dupa ea. Am luat-o cu mine pana la magazin si cand a vazut doi tiganusi, a fugit acasa, in rest nu se sperie, si nici nu are treaba cu nimeni. Am crescut-o fain, si e obisnuita sa se joace.
Ii pot da antigel. Nu vreau s-o omor, ci s-o lovesc sa priceapa calu (e o vorba, bati saua sa priceapa calu, in cazul asta merge) ca trebuie sa iti tina cateau inchisa daca e agresiva. Rana trebuie sa se vada. Vecinu de langa are un drag de caine maaare, negru, fain, dar n-are treaba cu nimeni, nici caini, nici catele, nici oameni.
Parerea mea este ca nu o sa invete daca o bati, pur si simplu o sa o inraiesti mai rau si o sa ii fie frica de tine la inceput, dar tot o sa se dea la cateaua ta cand nu esti tu acolo. Cu timpul e posibil sa inceapa sa se dea si la tine pe strada. Animalele nu fac intotdeauna conexiunea intre bataie si motivul pentru bataia respectiva si in general cu cat sunt mai agresata cu atat devin mai agresive.
Nu cred ca lovind cealalta catea vei reusi sa faci ceva. In primul rand, cealalta catea nu realizeaza ce face, iar in al doilea rand nu este vina ei. Nu stiu daca legatul ei ar fi o solutie, pana la urma e tot un chin. Vina este a proprietarilor ei, dar nu chinui un animal fara vina pentru iresponsabilitatea vecinilor. La fel cum tu consideri ca e datoria vecinilor sa isi lege cateaua ca sa nu mai atace cateaua ta, la fel si ei s-ar putea gandi ca e datoria ta sa iti legi cateaua pentru ca este fraiera si sta sa fie atacata. Cred ca daca ai lovi-o, s-ar putea sa creezi mai multe discutii intre vecini.
Sfatul meu ar fi sa incerci sa gasesti o solutie mai neutra si sa incerci sa ajungi la un compromis. Poate poti sa suni la protectia animalelor sau eventual incearca sa faci in asa fel incat sa "raresti" intalnirile celor doua catele. Incearca sa vezi pe unde intra cealalta catea in curtea ta si sa pui ceva acolo sa nu mai intre. Sau daca vrei sa scoti la plimbare catelusa ta, asigura-te ca cealalta nu este afara.
Duminica eu am iesit prima din curte, si nu era nimeni pe drum, am chemat-o si pe ea, a venit un vecin de dupa colt si in urma lui era cateaua aia. A mea mai iese cand pleaca sau vine tatal meu cu masina si deschide poarta. Prima data cand a sarit la catelusa mea era deschisa poarta ca venise de la lucru. Am un caine mare, dar pentru ca a fost legat, e fricos, cred ca ii e frica sa nu fie iar legat. Aluia daca ii zici "nu!", pai e nu, s-a batut cu un caine si cand a strigat tatal meu la el, a fost gata lupta, catelusa e la fel, nu e nu, pe asta n-o pot controla stapanii ei, si daca ea nu lasa, nu lasa nici a mea. Cand s-au batut prima data maica-mea striga la vecinu sa isi ia cainele, a zis ca lui ii e frica sa se bage, ea stiind ca a mea se sperie de apa, jet de apa, i-a zis sa dea cu furtunul pe ele si abia asa le-a despartit. Mi-e mila de animale, dar mi-e ciuda ca vecinii si-au luat caine de rasa pentru a face bani, ca puii sunt cam scumpi, dar n-au avut grija de ea, a lovit-o masina, a batut-o unu de vai de ea, mancare nu stiu cata ii dau, puii nu-s 100% de rasa, nu-i pot vinde.
Cred ca cel mai bine ai face sa anunti pe cei de la protectia animalelor sau politia sa vina acolo sa vada. Ca pitbuli sunt foarte pelicurosi si te poate ataca si pe tine in curtea ta.
Nu imi trebuie cearta cu vecinii, ca nimeni n-are cainele legat pe aici, si e pace, doar aia are treaba cu a mea, si a mea, fraiera, ca e obisnuita cu joaca si vorbe bune, crede ca aia are toane doar, cand o vede sta, cred ca asteapta sa vina la joaca, asa cum era inainte, doar ca nu la joaca vine. Stii cum sunt oamenii, "da' ala de ce nu-l leaga?", "pai si cainele lui x e dezlegat".
anonim_4396 întreabă: