| timotaca a întrebat:

Buna vreau sa delimitez de vecina mea proprietatile si vreau s ao dau in judecata ca e intrata pe mine imi trebuie cadastru judiciar? cadastru obisnuit nu se poate deoarece ea nu este de acord cadastru judiciar cand pot sa il cer? dupa inceperea procesului? sau inainte cum trebuie sa incep procesul imi puteti scrie aici sau pe barna.ioana@yahoo.com raspunsurile cele mai bune primesc vot si fundita

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

De obicei cca 800-1.000 lei, depinde de complexitate.

8 răspunsuri:
| jogabonito a răspuns:

Uite pe avocatnet.ro lasa-ti intrebarea pe forum si in maxim 5 min ai rasp de la avocati care stiu mai bine ca noi pe mine sincer m-a ajutat mult consilierea los Bafta

| untu a răspuns:

Desigur ca da va drebuie un cadastru judiciar sau obisnuit, depinde ca trebuie sa vorbiti cu avocatul dumneavoastra pentru partajare sau delimitare, pentru a fi pregatite actele de la notariat si de la oficiul de cadastru dupa masurarea pamantului si puse in dosar pentru a fi analizate de dl. judecator inaintea inceperii procesului!

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu exista cadastru judiciar.
Pentru delimitarea proprietatilor si stabilirea liniei de hotar va trebui sa se faca o expertiza tehnica, de catre un expert autorizat.
Expertiza se poate face si inaintea procesului, daca ambele parti sunt de acord sa o faca. In caz contrar o sa o soliciti ca proba in proces si o sa fie dispusa de judecator.
Am impresia ca prin "cadastru judiciar" te-ai referit la aceasta expertiza dispusa in cadrul procesului.
La Multi Ani!

| timotaca explică (pentru Ioandelasal):

La multi ani.dar oare sunt sanse de castig

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru timotaca):

N-am de unde sti, ar trebui sa cunosc exact de ce probe dispui si daca acestea sunt in favoarea ta. Vorbeste cu un avocat.

C-am cat costa o expertiza tehnica asa aproximativ

Cadastru simplu este aceeasi cu expertiza tehnica in cazul meu care l-am prezentat? delimitare intre casamea si a ei respectiv gradina mea si a ei se poate face doar prin cadastru simplu si se poate afla daca e sau nu intrata pe mine? se pot face toate acestea fara acordul ei? sau prin cadastru simplu se masoara doar la mine in curte si gradina si nu se stie cat e ea bagata? sau trebuie sa cer expertiza tehnica? atunci eu cum pot afla daca e sau nu bagata pe mine fara sa incep procesul. dau fundita si vot

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru timotaca):

Din punct de vedere juridic nu este acelasi lucru dar faptic este cam acelasi, pentru ambele se fac masuratori si se intocmeste o schita cadastrala, cu punctele si linia de hotar.
Documentatia cadastrala se face pentru prima inscriere a imobilului in cartea funciara sau pentru parcelare iar expertiza tehnica se face in cadrul unor procese de granituire sau revendicare.
Documentatia cadastrala se poate face si fara acordul vecinilor, aceasta este necesara doar pentru stabilirea liniei de hotar, daca vecinii se inteleg asupra acesteia. Daca nu se inteleg atunci situatia se poate rezolva doar in cadrul unui proces si linia de hotar va fi stabilita prin hotarare judecatoreasca, in urma unor probe, in principal acte si expertiza tehnica.