Batic in cap si motivezi ca sunt pentru ecranizarea a "Caprei cu 3 iezi" )). Scuze nu m-am putut abtine.
Cat dureaza drumul? Ce masina ai?
Daca le legi la gura tot se aud deci ori sacrificate ori te risti.
Daca e drumul scurt (mai putin de-o ora) poti sa le legi picioarele sa sta in pozitie pe burta si le pui pe bancheta din spate, acoperi geamurile si mergi noaptea, ca ziua se supraincalzesc de la soare. Pui ceva intre scaunele din spate si alea din fata sa nu cada intre scaune si u parvan intre tine sofer si caprele din spate.
Daca te prinde politia, vorbesti politicos dar nu te milogesti.
Te scuzi ca faci asta si le explici ca drumul e sub o ora, mergi seara sa nu se chinuie, le-ai pus pe burta sa stea locului, ai pus paravan sa nu te incurce la condus, mergi regulamentar pe carosabil si nu ai pe nimeni sa te ajute cu transportul lor. Ai 80% sanse sa scapi neamendat. Inainte de toate astea... RCA, Rovinieta, faruri care merg.
Nu cred ca este ilegal. La animalele mici (caine, pisica) se cere cusca sau insotitor, si sa nu fie pe locurile din fata.
La capre cred ca este suficient sa fie izolate de spatiul soferului, daca masina permite asta.
In primul rand trebuie sa ai certificat veterinar daca transportul depaseste localitatea de provenienta a animalelor.
In al doilea rand trebuie sa ai spatiu adecvat amenajat.
In al doilea rand trebuie sa ai act de provenienta.
Aaaa! Intrebai de consecinte?! Consecintele sunt: confiscarea animalelor, amenda de la poliie, amenda veterinara i multa umblatura sa demonstrezi ca nu ai furat caprele.
Citeste aici, nu stiu daca se aplica si daca transporti doar 2 capre.
https://www.agroinfo.ro/......-si-pasari
anonim_4396 întreabă: