| vreaubebe a întrebat:

Vreau sa va întreb ceva referitor la o factura de tel mobil. Valoarea este foarte mare, esalonare de plata nu se permite, amânare de plata nu se permite. Care este cel mai grav lucru care se poate întâmpla titularului de contract daca nu plateste, legal vorbind, Infrara de închiderea serviciilor etc? As vrea un răsp pertinent căci e destul de grava situația. Multumesc.

7 răspunsuri:
kongeriket
| kongeriket a răspuns:

Eu tare-aș vrea să știu de care operator e vorba și de ce sumă.
Nu de alta dar 3 operatori din 4 câți sunt în total permit eșalonarea plăților de la o anumită sumă încolo.

| cryssu2008 a răspuns:

Am trecut si eu prin aceasta factura. Situatia ta este urmatoarea: O sa iti trimita operatorul de telefonie mobila cateva somatii acasa, dupa aceea o sa iti intrerupa posibilitatea de a face apeluri, dupa aceea o sa iti suspende numarul de telefon. Daca nici pana atunci nu ai platit, o sa iti inchida telefonul, o sa iti inchida contractul si te vor pune sa platesti tot contractul, penalitati ca l-ai inchis mai devreme, penalitati la ultima factura, apoi daca intarzii o sa iti aduge pe zi parca penalitati totale. O sa iti trimita dosarul tau la o firma de recuperat debite iar acea firma iti vor trimite acasa si te vor suna pana cand vor da de tine. Poti face o intelegere cu ei pentru reesalonare pentru un an de zile parca. Imi pare rau ca ai ajuns pana aici. Eu am renuntat sa mai platesc si vad ca iar au inceput sa ma caute. Pana nu o sa platesti tot nu te vor lasa, iar daca situatia va continua vor putea sa te dea in judecata.

| onasis1961 a răspuns:

Situaţia nu este roz! Dacă nu eşti tu titularul, cel care este va fi somat apoi acţionat în instanţă(de acea se cere contractul locuinţei).Dar nu cred că nu se poate prin eşalonarea plăţilor, ce Dumnezeu şi băncile fac înţelegeri cu clienţii.Mai încearcă să discuţi cu cei de la sediul cental de la Bucureşti.Baftă!

| d4ea a răspuns:

Peste cativa ani vei fi data in judecata si ti se mareste suma.

| Victor_Simi_1988 a răspuns:

Pe langa faptul ca ti se va lua dobanda la dobanda, vei fi actionata in judecata pentru recuperarea sumei datorate.

| drhotzu a răspuns (pentru Victor_Simi_1988):

Dragul meu nu se pune dobanda la dobanda, pentru ca dobanda se practica in sistemul bancar. acici este vorba de penalitati. iar conform codului fiscal in vigoare penalitatile nu pot depasii suma penalizata.

| drhotzu a răspuns (pentru Victor_Simi_1988):

In cel mai rau caz o sa fii actionat in instanta de catre o firma de recuperare de creante, iar instanta o sa hotarasca modalitatea de plata. asta in conditiile extreme. dar in mod sigur poti sa ceri o audienta la operatorul de telefonie mobila si sa stabilesti o metoda de plata esalonata.
mai ai o optiune, daca in termen de 3 ani de la incheierea contractului nu esti actionat in judecata se prescrie contractul si nu mai pot sa deschida o actiune. dar asta daca nu fac nimic mai devreme de 3 ani. daca vrei iti detaliez pe mail...