Respectivul a depus plangere contraventionala impotriva procesului-verbal de contraventie prin care a fost sanctionat pentru ca a intrat in masina ta. Fiindca tu ai fost cealalta parte din incident ai fost citat si tu la proces, desi sunt de parere ca nu era nevoie ca intervenient, cel mult ca martor.
Poate sa se judece procesul si fara prezenta ta dar ar fi bine sa te prezinti macar o data si sa vezi despre ce este vorba.
Am inteles, multumesc. Dar este vreo sansa sa ma scoata pe mine vinovat chiar daca politia l-a scos vinovat pe el? Ce s-ar intampla daca ma scoate pe mine vinovat? Trebuie sa platesc ceva? Sunt destul de panicat deoarece sunt mai mult cu scoala si nu muncesc, nu prea as avea bani sa o rezolv altfel. d-asta imi e frica. Daca nu ma prezint si se judeca in lipsa mea nu trebuie sa trimite ceva inainte vreo foaie sau anexa completata ca vreau sa se judece in lipsa mea, nu?
In plangerea contraventionala a respectivului nu te poate scoate pe tine vinovat, doar sa-i anuleze procesul-verbal de contraventie.
Asa cum ti-am spus este bine sa te duci si sa vezi dosarul, vei afla motivele lui si daca te invinovateste pe tine. Daca nu te descurci singur este bine sa-ti angajezi un avocat.
Am inteles, multumesc pentru tot, dar sa-mi angajez tot eu avocat cand pe el l-a scos politia vinovat in conditia in care de abia mai am 2 lei in buzunar. nu stiu ce sa zic, tot eu sa platesc avocatu' cand el e de vina.
E posibil să te trezești vinovat chiar fără vină. El poate să „producă" martori sau probe video de la ceva camere ambientale din zonă care să te implice. Poate nu neapărat ca vinovat principal, dar e posibil să se ajungă la concluzia de culpă comună.
Cel mai bine ar fi să te duci, sau să îți iei un avocat și să meargă el. (Deși ideal ar fi să mergi ȘI tu).
În ceea ce privește locul unde ești chemat la judecătorie, ține probabil de domiciliul părții care te cheamă în judecată.