| alondrakiss a întrebat:

Ajutati-ma cu o intrebare legat de niste pamant extravilan. Tatal meu a cedat fratele lui casa parinteasca.Iar intelegerea lor dintre frati a fost in felul urmator ca vrea jumatate din pamantul parintilor.In 2010 tatal meu a murit.Fratele lui are acte doar pe casa parinteasca, iar pe pamantul extravilan nu are.Insa in actul de mostenitor este specificat de catre tatal meu ca cedeaza masa succesorala.In acest act nu este specificat pamantul extravilan. Noi ca si mostenitori dupa tatal mai avem castig de cauza?

2 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Va trebui sa va intelegeti cu fratele tatalui si daca nu reusiti se poate obtine proprietatea asupra terenului doar prin judecata si doar daca aveti probe pentru a dovedi intelegerea facuta de tatal vostru cu fratele lui, altfel nu puteti castiga procesul.

| Lioana a răspuns:

Din pacate daca s-a facut certificat de mostenitor dupa bunici in care tatal tau apare ca renuntator, inseamna ca renunta la intreaga mostenire. Ar fi trebuit sa includa si extravilanul in certificatul de mostenitor si sa se specifice ce revine fiecaruia din mostenitori.
Acum tot ce puteti face e sa mergeti pe cale judecatoreasca si sa cereti partea de mostenire cuvenita tatalui vostru mentionand in actiune de intelegerea facuta intre frati.