| Fallen Angel a întrebat:

Am 15 ani iar parintii mei au divortat sunt intr-un proces de partaj. vreau sa stiu daca eu am dreptul la casa.multumesc.

7 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Tu nu ai dreptul la nimic din bunurile comune ale parintilor. Abia dupa terminarea partajului, daca unul dintre ei o sa vrea sa-ti dea ceva, vei avea dreptul sa primesti. De asemenea ai dreptul la mostenire, de la ambii parinti, atunci cand o sa fie cazul. Numai bine!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dupa terminarea partajului ai dreptul la o averea fiecaruia, ca si mostenire, dar nu ti se poate da acum casa, nu ai acest drept.

| mikilaina a răspuns:

Nu ai drept. Ai drept la casa numai daca parintii ti-l ofera. Adica, tu copilul lor, daca ei nu vor sa iti lase casa, nu ti-o lasa si gata.

| esco a răspuns:

La casa ti-e gandul, in loc sa te gandesti la parintii tai laughing

| Wazzap a răspuns:

Nu cred... esti minora si din cate stiu nu poti detine un imobil, o masina sau orice necesita un contract de genul acesta.

| alexjuly a răspuns:

Salut, pai ceva de genu am patit si eu si vei putea primi abia cand implinesti 18 ani, pana atunci va trebui sa stai in custodia unuia dintre parinti sau a unui tutore si la moartea unuia dintre ei vei primi ce iti va da(totul daca nu are un testament in care zice ca mai lasa si altcuiva). Mai poti face inca o treaba dar e cu dus-si-ntors anume sa iti treaca casa pe numele unuia dintre parinti si cand faci 18 ani casa sa fie trecuta in acte automat pe numele tau.(funditabig grin daca vrei\big grin)

| GeorgitzuGirl a răspuns:

Pai...eu zic ca nu ai dreptul la casa fiind minora.La 18 ani daca vrei tu si parintii tai sa iti treaca casa pe numele tau poti. Dar pana nu devii majora nu ai acest drept. fundita?(daca consideri tu)