Protectia copilului trebuie sa ia cele mai bune masuri pentru a ajuta un minor. Pesemne ca acuze aduse sunt destul de grave ca aceasta sa ia o decizie de a te lua intr-un centru.
Prin conduita ta nu faci altceva decat sa le intaresti parerea despre tine. Trebuie sa fii linistit, sa faci ce-ti spun si sa te rogi sa te lase la bunici, motivand ca acolo de simti bine si acestia au grija de tine si te ajuta.
Atunci bunicii sa faca plangere penala pentru inducerea in eroare a justitiei.
Din păcate acțiunile tale se încadrează în delincvență juvenilă, dacă comportamentul nu îți este corectat vei ajunge după gratii. Sărăcia și greutățile vieții nu sunt o cumpănă în calea viitorului tău. Încearcă să îți depășești condiția. La 15 ani tu furi, bei și fumezi, dar te plângi de sărăcie?! Întreabă ți bunicii cum poți să îi ajuți financiar, caută soluții ( inclusiv să speli casa scării etc). De la 16 ani poți să îți iei un job part tine și să îți poți ajuta bunicii ce cu greu încearcă să te crească. Greșelile pe care le vei face acum or să te coste scump. Protecția copilului a fost alarmată de comportamentul tau deviant și este clar pentru ei că dacă nu fac ceva( schimba mediul sau te convingi tu să îți schimbi comportamentul), vei ajunge un alt tânăr rătăcit, fără speranțe la o viață decentă.
Îmi cer scuze doamna, am uitat să precizez că ce scrie în reclamație e o exagerare, eu nu fac niciuna din lucrurile precizate. Scuzați-mă pentru neînțelegere.
Nu am precizat faptul că ce scrie în reclamație e o exagerare, și că eu nu fac niciuna dintre cele precizate (furat, băut, fumat).
FreddieM întreabă: