| MrEggHead7 a întrebat:

Bună ziua, am 15 ani și locuiesc în custodia bunicilor mei. Recent am aflat că cineva a făcut reclamație la protecția copilului despre mine, că locuiesc în condiții inumane și fur/beau/fumez și alte chestii oribile.
Reprezentanții de la protecția copilului au sunat-o pe mamaia s-o informeze că vor face o anchetă în privința mea.

Mamaia a explicat în ce condiții trăim și au zis că sunt neacceptabile și că trebuie să ma mut (trăiesc într-un apartament cu 2 camere și cu alte 4 persoane, nu am camera proprie). Trăim mai puțin de normal în mod financiar și nu ne permitem chirie, mamaia a explicat și reprezentanta a zis că nu le pasă și că avem timp 6 luni să ne mutăm.

Eu ies afară zilnic cu prietenii, reprezentanta a zis că mi-e interzis să ies afară și dacă vin în inspecție la mine acasă și nu mă găsesc acolo mă "fură" fără discuții. Întrebarea mea este, e normal așa ceva? Să fie nepăsători și efectiv să-mi interzică accesul oriunde in afară la mine acasă?
Înțeleg că ei au impresia formată despre ce a fost scris în reclamație despre mine dar sincer acum, sunt un copil, nu animal de companie.

Protecția copilului a fost înființată cu scopul de a ajuta și proteja copiii, nu de a băga spaime în oase că dacă nu le convine ceva ești luat cu forța.

În acest moment sunt frustrat, speriat, trist... Îmi cer iertare dacă vă dor ochii că am scris unele cuvinte greșite sau nu m-am exprimat corect. Pur și simplu vreau o viață liniștită, dar protecția copilului stă mai mult ca un obstacol decât un ajutor.

5 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Protectia copilului trebuie sa ia cele mai bune masuri pentru a ajuta un minor. Pesemne ca acuze aduse sunt destul de grave ca aceasta sa ia o decizie de a te lua intr-un centru.
Prin conduita ta nu faci altceva decat sa le intaresti parerea despre tine. Trebuie sa fii linistit, sa faci ce-ti spun si sa te rogi sa te lase la bunici, motivand ca acolo de simti bine si acestia au grija de tine si te ajuta.

| doctorandus a răspuns:

Atunci bunicii sa faca plangere penala pentru inducerea in eroare a justitiei.

| DanaDaniellllla a răspuns:

Din păcate acțiunile tale se încadrează în delincvență juvenilă, dacă comportamentul nu îți este corectat vei ajunge după gratii. Sărăcia și greutățile vieții nu sunt o cumpănă în calea viitorului tău. Încearcă să îți depășești condiția. La 15 ani tu furi, bei și fumezi, dar te plângi de sărăcie?! Întreabă ți bunicii cum poți să îi ajuți financiar, caută soluții ( inclusiv să speli casa scării etc). De la 16 ani poți să îți iei un job part tine și să îți poți ajuta bunicii ce cu greu încearcă să te crească. Greșelile pe care le vei face acum or să te coste scump. Protecția copilului a fost alarmată de comportamentul tau deviant și este clar pentru ei că dacă nu fac ceva( schimba mediul sau te convingi tu să îți schimbi comportamentul), vei ajunge un alt tânăr rătăcit, fără speranțe la o viață decentă.

| MrEggHead7 explică (pentru DanaDaniellllla):

Îmi cer scuze doamna, am uitat să precizez că ce scrie în reclamație e o exagerare, eu nu fac niciuna din lucrurile precizate. Scuzați-mă pentru neînțelegere.

| MrEggHead7 explică:

Nu am precizat faptul că ce scrie în reclamație e o exagerare, și că eu nu fac niciuna dintre cele precizate (furat, băut, fumat).