| Jigokunokishi a întrebat:

Am 16 ani sunt la liceu si am parul lung. La liceul meu se poarta uniforma. Astazi m-a oprit directoarea si s-a legat de mine pentru ca am parul lung (l-am lasat mai putin de 2 ani sa creasca si am mai tuns de atunci din varfuri). Nu am avut nimic in neregula la uniforma, sunt un elev care a terminat cu media de 9.50, 10 purtare si n-am creat pana cum probleme in scoala. Are voie sa imi ceara sa ma tund? Sau sa ma ameninte ca imi scade nota la purtare sau ca ma exmatriculeaza daca nu ma tund? Multumesc anticipat pentru raspunsuri

16 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Conform ROFUIP, citez:
"ART.138. (1) Beneficiarii primari ai educaţiei trebuie să aibă un comportament civilizat şi o ţinută decentă, atât în unitatea de învăţământ, cât şi în afara ei."
Regulamentul propriu al liceului tau poate sa prevada ce inseamna o tinuta decenta, inclusiv in ce priveste tunsoarea si lungimea parului si, daca exista asemenea prevederi, ele trebuie respectate de catre toti elevii.
Daca regulamentul propriu nu are asemenea prevederi atunci nu te poate pedepsi disciplinar, cu nici o sanctiune, cu atat mai putin cu exmatricularea.

| Daniellllll1 a răspuns (pentru Ioandelasal):

"tinuta" = imbracaminte, nu are legatura cu parul..deci nu are ce sa-i faca

| Ioandelasal a răspuns (pentru Daniellllll1):

Este doar un sens al cuvantului "tinuta", mai exista si altele.

| Daniellllll1 a răspuns (pentru Ioandelasal):

Potrivit dexului acest cuvat nu se refera la par..si mi se pare total absurd sa-ti spuna cineva sa te tunzi =)

| J0B0MAT a răspuns:

Si la noi amenintau profesorii cu scăderea mediei, dar nu au făcut niciodată asta. Nu pot sa iți scadă media pentru ca nu te tunzi, încearcă doar să sperie elevii cu amenintari crezând că așa vor obține ce își propun.

| Dismally a răspuns:

Nu are ce sa-ti faca, poti sa-ti lasi parul cat de lung vrei. Asa patisem si eu, aveam parul lung si cercei iar directoarea si unii profesori ar fi vrut sa ma tund si sa-mi scot cerceii; nu s-a intamplat happy

| Anonimuserr a răspuns:

Dacă a mai cerut și altor colegi da, are voie. Dar dacă a făcut doar cu tine exces de zel nu e normal. Putem spune că are voie pentru că este directoare și ea decide ce și cum. Dar în situația în care și altor băieți le-a atras atenția spunându-le să se tundă înseamnă că nu ești singurul. Mi se pare mare exces de zel cum spuneam să te amenințe cu exmatricularea pentru nimic, întrucât nu s-a întâmplat nimic. Oricum în licee trebuie să fi aranjat să ai părul normal și nu să fie genul rocker.

| Daniellllll1 a răspuns (pentru Anonimuserr):

Stai chill, nu are voie

| Anonimuserr a răspuns (pentru Daniellllll1):

E băiat sau fată?

| Daniellllll1 a răspuns (pentru Anonimuserr):

rolling on the floorAm citit mai cu atentie.E baiat rolling on the floor.Dar tot nu are voie sa spuna chestia asta

| Daniellllll1 a răspuns (pentru Daniellllll1):

Pardon, are voie, dar nu esti obligat, nu are cum sa ea nici o masura disciplinara pe tema asta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu are voie, te porti cum vrei. Mai bine sa ii disciplineze pe batausii din liceu si sa fie atenta la fetele cu buricul la vedere si machiate ca pentru club. Pune-ti uniforma dar cu parul tau faci ce vrei. Daca vrei sa schimbi asta bine, daca nu, nu. Totusi eu cred ca la orice baiat ii sta mai bine cu freza big grin

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

nu-ți face nimic.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Fix un elev de 9.50 ar exmatricula rolling on the floor

| Daniellllll1 a răspuns:

N-are voie sa-ti ceara sa te tunzi(nici nu are cum)
Singura interdictie care ti-o poate pune de aspectul fizic, e sa nu vii la scoala toata decoltata
Mult noroc! Stai linistitabig grin

| Andreea0109 a răspuns:

Nu are niciun drept sa iti spuna asta. Discuta cu parintii tai si spune-le despre asta, sa aiba o discutie serioasa cu ea