| Sarah044 a întrebat:

Bună ziua! Am 19 ani, am o sora mai mica, are 14 ani, eu am plecat de acasa la 17 ani si jumătate din cauza alor mei, alc##lici, iar ea a ramas acolo. Vreau sa stiu daca se poate sa o iau la mine, sa ii fiu tutore cum s-ar spune pana la varsta de 18 ani. Mă ajutati vă rog cu niște raspunsuri ok? Ce pot să fac in cazul de fata?

Răspuns Câştigător
| Freya1 a răspuns:

Ai doua opțiuni.Ori te înțelegi cu părinții sa ti-o lase ei sa o crești, ori dacă nu, ca să nu îți faci probleme ii decazi din drepturi.

Sfatul meu e sa o iei mai des pe la tine pana vad ai tai (pe care bănuiesc ca ii și incurca) ca e mai bine sa nu aibă "griji "în plus și o lasă de tot.
Ca dacă mergi pe cale legala e un pic mai complicat.Trebuie sa mergi în instanta, sa îți iei avocat etc (dacă nu ti-o dau de buna voie).

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

De regula o poti lua doar cu acordul parintilor si daca ai conditii de crestere si intretinere.
Daca parintii nu sunt de acord o poti lua doar daca obtii o hotarare judecatoreasca de incredintare a surorii tale si aceasta se obtine in urma unui proces civil.

Răspuns utilizator avertizat
| Mihăiță234 a răspuns:

Pai iti trebuie o procura de la tata sau mama