Liniste-te si nu-ti face atatea probleme.
In primul rand poti sa te inregistrezi ca PFA si apoi sa declari venitul obtinut din vanzarea tablourilor si sa platesti contributiile si impozitul pe venitul net obtinut.
Gasesti pe internet, in multe locuri, procedura si actele necesare pentru inregistrare, precum si cum si cand trebuie sa declari venitul obtinut.
Eu numai vreau sa fac asta deoarece luna viitoare plec in Italia si plus de alta nu am bani sa platesc aceste taxe si vreau doar sa stiu daca exista posibilitatea ca anafu sa alfe si daca o sa apar cu taxe la anaf.
Exista posibilitatea sa afle, avand in vedere ca ai incasat banii prin banca, dar nu cred ca o sa se intereseze pentru o suma destul de mica.
Da pai plus ca nu o sa mai am venituri. Ca nu am m.ai primit nimic din iulie sau august.
Cauta userul Ioandelsal si pune-i intrebarea in particular sau da-i link-ul! Este jurist de meserie si este foarte amabil.
Stai linistita. Nu e corect ceea ce ai facut din punct de vedere legal, dar nic grav nu e. Daca ai stii cate chestii asemenea se fac, nu te-ai mai ingrjora atit. La urma urmei, ai vindut cateva tablouri. Eu as fi fericit, pentru ca in Romania se moare de foame din arta, nu poti sa traiesti din ce pictezi sau desenezi, trebuie sa fii foarte bun la asta ca sa vinzi, iar in strainatate nu oricine vinde, deci cred ca lucrarile tale isi merita banii, pentru ca exista talent. Bucura-te de el, vinde in continuare, dar totodata cauta sa o faci legal.
Daca ANAF-ul afla, ma intreb eu oare cum va putea sa afle, mai ales ca ai vindut in strainatate, ceea ce va face e sa te oblige sa platesti taxele. Dar cum nu a aflat atunci cand eu am demontat o bicicleta si am vindut-o pe bucati pe site-uri gen olx, okazii, nu cred ca va afla nici in cazul tau. Da-o-ncolo, sunt economisti acolo, nu detectivi, ca sa "scobeasca" in vietile noastre si sa afle ce facem noi la fiecare pas. Poate afla doar daca cineva depune plingere impotriva ta.
Eu zic sa te linistesti si sa nu dai vina pe parintii tai ca "ti-au distrus" viata, pentru ca nu e asa, da-i dracu aia din guvern care fura mai mult, ei nu au atacuri de panica si nici remuscari. Eventual inceteaza activitatea asta o perioada si vine doar asa o data pe luna eventual sa nu fie suspicios si daca tii neaparat, inregistreaza te ca PFA.
anonim_4396 întreabă:
maria2762 întreabă: