1.Nimeni nu poate sa-ti spuna cat va dura un proces, se stie doar cand incepe si vei afla cat dureaza atunci cand se va termina.
In orice caz, in functie de situatie, poate dura de la 6 luni la cativa ani.
Ar fi bine sa-ti angajezi un avocat, poate sa grabeasca putin procesul.
Si daca esti vinovat puteai incheia un acord de recunoastere a vinovatiei, se termina mult mai repede procesul si daca erai condamnat pedeapsa se reducea cu o treime.
2.Nu spui pentru ce infractiune esti judecat.
Poti obtine o noua categorie doar daca fapta ta nu este o infractiune in cazul careia este interzisa prezentarea la examinare pentru obtinerea permisului.
Eu cred ca nu exista inca proces pe rol. Cred asta din mai multe motive:
1. Daca ar exista poces penal sau actiune civila pentru despagubiri, deja ar fi trebuit sa pimesti documente care sa ateste aceste lucruri, primite de la parchet sau judecatorie.
2. Daca accidentul necesita cel mult 90 de zile de ingrijiri medicale (atentie, nu numai cele de spitalizare), fapta nu este penala.
3. Daca nu ai primit nici o instiintare, decizie etc. de la parchet, fa o cerere prin care sa intrebi care este situatia dosarului tau.
Eu am patit asa ceva cu o plangere: mi-a fost trimis raspunsul la alta adresa.
Completare la ce am scris.
Daca circuli cu dovada inseamna ca cercetarea parchetului inca nu este incheiata. Daca cercetarea ar fi incheiata, prin deciziaparchetului, fapta ar fi scoasa de sub urmarire penala si fapta ar fi contraventie, pedepsita conform Codului rutier: cu amenda si eventual cu suspendarea dreptului de a conduce.