| Albert430 a întrebat:

am 20 de ani si in urma cu 4 ani a inceput un proces in care sunt parte acuzata, anul acesta incheindu-se procesul si eu fiind nevoit sa platesc daune morale si materiale. Intrebarea mea este: "eu fiind minor la data inceperii procesului voi suporta eu cheltuielile? Parintii mei sunt exclusi de la plata daunelor? Eu asa cred ca ar fi normal! Nu vreau sa suporte ei greseala mea. Multumesc, dau fundă!

2 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Banuiesc ca a fost vorba de un proces civil. Avand acum, la pronuntarea hotararii, varsta de 20 de ani tu ar trebui sa fii obligat la plata. In solidar se poate sa fie obligatii si parintii, tu fiind minor la data faptelor si parintii sunt raspunzatori de faptele minorilor, in baza prevederilor raspunderii delictuale.
In orice caz, chiar daca numai parintii ar fi obligati la plata, poti plati tu in locul lor, banii tai sunt la fel de buni ca ai parintilor.

| oz_1736 a răspuns:

Indiferent cine va fi pus la plata, poti plati tu din munca ta. Parintii nu te vor lasa, dar nici nu te pot opri sa le dai inapoi. Bravo, asa gandire.