Spune-i procurorului ca vrei sa inchei un acord de recunoastere a vinovatiei si ca doresti o pedeapsa la minimul prevazut la infractiunea respectiva (banuiesc ca esti cercetat pentru vatamare corporala din culpa) si cu amanarea executarii sau suspendarea executarii.
Daca esti condamnat penal, indiferent ca inchei sau nu acord de recunoastere a vinovatiei, permisul de conducere iti va fi anulat.
Conform OUG 195/2002, cu modificările şi completările ulterioare, citez:
"ART.114.(1) Anularea permisului de conducere se dispune în următoarele cazuri:
a) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru o infracţiune care a avut ca rezultat uciderea sau vătămarea corporala a unei persoane, săvârşită ca urmare a nerespectării regulilor de circulaţie;"
Acordul de recunoastere a vinovatiei, daca este confirmat de instanta, atrage doar reducerea cu o treime a pedepsei.
Ar fi bine sa-ti angajezi un avocat, care sa te asiste la incheierea acordului.
Si daca nu imi permit un avocat cum pot sa fac acordul? Trebuie sa astept sa fiu intrebat daca vreau sa imi recunosc vinovatia si sa fac acordul? Mi s-a spus ca nu voi primi avocat din oficiu atunci cand am dat declaratia in calitate de suspect
Spune-i procurorului ca vrei sa inchei un acord de recunoastere a vinovatiei si ca doresti o pedeapsa la minimul prevazut la infractiunea respectiva (banuiesc ca esti cercetat pentru vatamare corporala din culpa) si cu amanarea executarii sau suspendarea executarii.
Nu ti se anuleaza permisul? Cine te-a mintit? Ai si dosar penal in acest caz.
Observ ca el nu este preocupat de detentie ci de existenta permisului.
Da, vede totul prea in scurt si nu se gandeste la consecinte. Poate ajunge si la puscarie dar el nu realizeaza asta.
Avocata de partea adversa am auzit cand a spus ca daca eu fac acordul de recunoastere a vinovatiei cu procurorul nu se anuleaza permisul, doar se suspenda. A spus si ca daca fac acordul se reduce o treime din pedeapsa si intregul proces se va solutiona mai repede. O auzeam cum vorbea cu un politist. A mai spus ca dupa propria experienta voi primi maxim cu suspendare. Eu am intrebat ce avantaje am cu acel acord? Dar unii doar judeca
Atunci nu ai observat bine. Eu am intrebat despre avantajele acordului si ce am auzit de la un avocat. Asta nu inseamna ca nu sunt preocupat de detentie. Tu de ai fi in locul meu nu cred ca nu ai fi preocupata de detentie si nu cred ca nu ai fi preocupata si de permis daca ai sta la sat departe de oras si nu ai avea cu ce sa mergi la locul de munca. Numai eu stiu cat sufar si ce greu imi este fara loc de munca. Va rog frumos numai judecati
Adica tu ai omorît un om si mai vrei permis? La puscarie nu te gîndesti ca vei ajunge?
Nu am omorat pe nimeni. A fost un accident rutier. Oricui se poate intampla. A trcut 1 an de la accident
Ai zis ca ai avut un accident rutier din care a rezultat moartea unui pasager, deci cine este atunci vinovat pentru moartea acelui om?
Omule si eu era sa mor. Pasagerul era cu mine in masina fata dreapta Crezi ca eu am vrut. De vina o fost roata din fata. Mi s-a dus directia si m-am izbit de un copac din partea stanga a carosabilului. E CULPA nu omor cu intentie.
Acum am inteles, ca din intrebarea ta de ieri nu am inteles nimic
Pai s-a intamplat ca nu ai fost atent, deci din vina ta de fapt, ai luat o viata din neatentia ta.
Daca era vina lui, atunci e ok, adica daca ti-a sarit in fata, daca a trecut pe rosu, asta e.
Tu te mai gandesti la permis cand o sa ajungi la parnaie?! Da-l dracu de permis, ala nu ti-l anuleaza.
Tu daca mergi pe drum si iti sare roata e vina ta? Daca alergi si te impiedici e vina ta ca ai cazut? Daca dai o parasuta cuiva si el sare din avion si parasuta nu se deschide e vina ta? Cauta pe dex ce inseamna culpa. Daca o fi sa fac inchisoare imi asum. Dumnezeu e cel care judeca si vede dreptatea. De aceea puteti sa spuneti ce vreti pentru ca eu nu caut sa imi fac dreptate ci las in seama lui Dumnezeu si in seama autoritatilor.
Da, in cazurile astea ai dreptate.
Eu ma refer cand depinde de tine, cand nu esti atent, atata tot, in rest nu e vina ta.
Daca-ti sare roata nici nu ar trebui sa fie cupla, n-ar trebui sa fie nimic si gata.
Vinovat erai daca ai calcat pe cineva trecand pe rosu, daca erai beat, etc, dar nu ca se intampla ceva ce nu depinde de tine.
Insa multi sunt in cazul asta, de aia am banuit ca si la tine ar fi la fel, din neatentie se intampla la ei, dar puteau evita.
Beti la volan, trecut pe rosu, nerespectare de viteza, ca tot la culpa ii baga si pe astia, ca cica n-au vrut sa faca crima.