anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

am divortat dupa o caznicie de 16 ani, in timpul acesta am dobandit un apartament+alte bunuri.in prezent sunt in proces de partaj, cum se impart bunurile, in procent de 50%? copii au parte?

5 răspunsuri:
| dalea a răspuns:

Din cate stiu eu la partaj nu se face parte la copii.Doar daca se face o intelegere daca unul din soti ia copii.In mod normal se face jumate- jumatate.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Bună.
Partajul are loc doar între cei doi soți pe bunurile mobile și imobile făcute împreună pe perioada căsătoriei de 16 ani.
Copii nu au niciun drep la partaj, ei au dreptul la moștenire părintească, mai exact atunci când unul din soți a decedat (succesiune testamentară)
Noroc și numai bine.
Pa, pa.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Jumi juma si copii la ea

| mariazet45 a răspuns:

Daca nu se ajunge la o intelegere se impart in doua, copii nu intra la partaj.

| mircea a răspuns:

Din cate cunosc, la partaj bunurile se impart dupa contributia fiecarui sot, adica dupa raportul salariilor, bunurilor aduse in casnicie de-a lungul convietuirii. adica daca sotul a adus in 10 ani, salarii totale de 1000 lei, iar sotia de 12000 lei, raportul de impartire al sotului este de 1000/(1000+12000)=0, 077 iar al sotiei este de 12000/(1000+12000)=0, 923 din totalul bunurilor. sotul care nu a lucrat beneficiaza totusi de un procent din averea cuplului. celelalte bunuri ca mosteniri, premii, distinctii, castiguri la Loto dobandite in timpul casatoriei, revin celui care le-a adus in casnicie. bunurile dobandite inaintea casatoriei si aduse in casnicie revin celui care le-a adus. copii sunt exclusi, ca nu este mostenire. cam asta este. oricum un avocat mult mai competent, dar si mai costisitor.